avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acțiune în instanță pentru plata dividendelor pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acțiune în instanță pentru plata dividendelor pe care ceilalți asociați nu vor să mi le ofere deși societatea e pe profit. Ce șanse de reușită credeți că am, și cam cât durează un astfel de proces?

Buna seara. Sunt asociat cu o cota parte de 50% intr-un SRL. Nu ma mai inteleg deloc cu asociatul meu, care nu vrea sa imi ofere nici un beneficiu de pe urma existentei societatii, unde si eu am contribuit financiar, societate care se afla de 3 ani pe profit. Mai mult celalalt asociat care este si administrator, nu vrea sa imi puna la dispozitie nici un act contabil al societatii, asta de cand am mutat sediul social la el acasa. Doresc sa solicit prin instanta plata dividendelor pe ultimii 3 ani si a dobanzilor legale. Ce sanse de reusita credeti ca am si cam cat dureaza un astfel de proces? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 15:00, 14 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~


Silvia Zaharia a scris:

Dacă societatea a avut profit și există o hotărâre A.G.A. prin care se dispune modul în care acesta este împărțit, inclusiv cât revin ca dividende pentru fiecare asociat, aveți șanse să câștigați procesul.

Dividendele nu puteți să le cereți decât pentru o perioadă de trei ani, așa cum corect ați reținut.

Este foarte dificil să estimezi cam cât va dura un proces și de asemenea și faptul că acesta poate fi câștigat, pentru că, niciodată nu poți cunoaște toate aspectele care pot apărea în cursul procesului.

Dacă totul este foarte clar, în opinia mea, s-ar putea cam șase luni să fie suficiente judecătorului, pentru a ajunge la o concluzie în ceea ce privește speța Dvs.

Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare, daca imi permiteti. Problema este ca nu exista o hotarare AGA in acest sens, iar in acest caz eu ce pot face? Nu mi se pare corect ca asociatul meu sa profite de pe urma firmei in care si eu am investit iad eu sa nu pot face mai nimic . Sa inteleg ca fara o hotarare AGA eu nu pot cere in instata ca profitul sa fie repartizat pe dividende, sau macar cota mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat sonya33 sonya33 buna ziua, am la 31.12.08 un profit de 45221lei la 31.12.09 ar trebui sa repartizez dividendele si sa fac plata impozitului pe dividende va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Dividende neridicate dorin6211 dorin6211 Sunt asociat intr-o societate s.rl. cu o participare de 9%. Ceilalti asociati au 24%, 31% respectiv 36 %. La AGA din 2016 in procesul verbal se stipuleaza: ... (vezi toată discuția)