avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Intrebare legata de copyright
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Intrebare legata de copyright

Buna ziua,

Daca iau din 3 carti niste idei le modific putin ,oricum in aceste 3 carti sunt scrise cam aceleasi lucruri. Si imi fac propria carte este o problema de copyright plagiarism.Oricum cartea o dau pe gratis ca un free ebook nu de acolo imi vin veniturile ci din marketing affiliate (un link plasat in nota de subsol al paginii)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
bm2, utilizator
Cel mai recent răspuns: bm2 , utilizator 14:35, 13 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Exista plagiat de text (care incalca drepturile de autor) si plagiat de idei (nu incalca drepturile de autor, ci doar cutumele cultural-artistico-stiintifico-academice). De asemenea, in masura in care s-au depus marci inregistrate, poate fi o problema refolosirea unor personaje sau situatii (de ex. Razboiul Stelelor).
Deci cartile au foat cumparate downladatw de pe net sunt oarecum publice.Doar ca greu de gasit acuma daca eu zic ce scrie acolo acelesi principii de ex de money mangement.Incalc plagiez ceva?

Silvia Zaharia a scris:

Dacă doriți să luați niște idei din anumite cărți, aceste idei pot fi date specificând sursa de unde au fost preluate.

Rolul notelor de subsol constă tocmai în faptul de a specifica sursele de informare, ceea ce conduce și la un plus de valoare al lucrării, în sine (mă refer la aparatul critic al unei lucrări).

Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe statuează:

„Art. 1
(1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra oricăror asemenea opere de creație intelectuală, este recunoscut și garantat în condițiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului și comportă atribute de ordin moral și patrimonial.
(2) Opera de creație intelectuală este recunoscută și protejată, independent de aducerea la cunoștință publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.”

Deci, în aceste condiții, chiar dacă lucrarea pe care doriți să o realizați nu va fi vândută, ci doar pusă în circulație, totuși, prin aducerea ei la cunoștința publicului încălcați dreptul de autor al celor care deja au realizat, publicat și probabil valorificat propria lor creație literară, științifică etc.

În concluzie, care ar fi problema, să indicați pur și simplu, lucrările pe care le-ați avut în vedere, la elaborarea propriei cărți?

Deci cartile au foat cumparate downladatw de pe net sunt oarecum publice.Doar ca greu de gasit acuma daca eu zic ce scrie acolo acelesi principii de ex de money mangement.Incalc plagiez ceva?

Silvia Zaharia a scris:

Dacă doriți să luați niște idei din anumite cărți, aceste idei pot fi date specificând sursa de unde au fost preluate.

Rolul notelor de subsol constă tocmai în faptul de a specifica sursele de informare, ceea ce conduce și la un plus de valoare al lucrării, în sine (mă refer la aparatul critic al unei lucrări).

Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe statuează:

„Art. 1
(1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra oricăror asemenea opere de creație intelectuală, este recunoscut și garantat în condițiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului și comportă atribute de ordin moral și patrimonial.
(2) Opera de creație intelectuală este recunoscută și protejată, independent de aducerea la cunoștință publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.”

Deci, în aceste condiții, chiar dacă lucrarea pe care doriți să o realizați nu va fi vândută, ci doar pusă în circulație, totuși, prin aducerea ei la cunoștința publicului încălcați dreptul de autor al celor care deja au realizat, publicat și probabil valorificat propria lor creație literară, științifică etc.

În concluzie, care ar fi problema, să indicați pur și simplu, lucrările pe care le-ați avut în vedere, la elaborarea propriei cărți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Din nou despre "proprietatea intelectuala" dar cu alte argumente decat gogosile Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Ideea de baza: \"It is impossible to conclude, of any given mass of acquired wealth, merely by the fact of its existence, whether it signifies good or evil to ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)