avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta casei fata de curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta casei fata de curtea vecinului

Casa este făcută pe "gard"(pe locul gardului), astfel încât streșină de la acoperiș este pe terenul meu și apa care curge, curge pe terenul meu. Menționez ca distanța dintre casa mea și casa vecinului e mai mica de 1 m. Casa vecinului este construită după 1990 prin acord verbal de către fostul titular. Cum pot ataca în instanță această situație?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
raulmanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:45, 13 Iunie 2018
Puteti introduce o actiune in instanta avand obiectul "obligatia de a face", in temeiul art 611 Cod Civil:
Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)