avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare a voucherelor de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare a voucherelor de vacanta

Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, am urmatoarea speta:
Un salariat cu contract pe perioada determinata (1 an), care cumuleaza pensia cu salariul. Angajarea s-a produs la 1 august 2017, iar incepand cu data de 1 octombrie 2017 este in concediu medical ( cancer). Urmare a diagnosticului, devine neplatitor de impozit pe salariu. Acum, eu am 2 intrebari:
1- daca acordarea voucherului se face integral, sau proportional cu perioada lucrata;
2 - impozitarea acestuia se mai aplica in cazul persoanei mai sus mentionate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Voucherele se acorda proportional cu perioada lucrata.

Daca este scutit de plata impozitului pe venit, atunci nu i se va retine impozit pentru voucherele de vacanta.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nelamurirea mea este daca se acorda integral, sau proportional cu perioada lucrata, deoarece in HG 940/2017 la articolul 3 alin. (2) scrie ca se acorda un voucher, astfel:
art.3, alin. "(2) : In cazul salariatilor din institutiile si autoritatile publice, prevazute de art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie.";
apoi, la articolul 12 alin. (2) scrie ca se acorda proportional cu timpul lucrat, "exceptand bugetarii", daca inteleg eu bine.
(2) Cuantumul acordat salariatilor, altii decat cei prevazuti la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanta se stabileste, in conditiile legii, de catre angajatori proportional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de munca, intr-un an calendaristic.
Gresesc interpretand ca se acorda integral?
Dreptul la voucherul de vacanţă se extinde şi proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucher de vacanta dana19770101 dana19770101 Ma intereseaza daca primesc integral voucherul de vacanta 1450 deoarece eu lucrez cu jumatate de norma in invatamantul preuniversitar. Ce salariati pot ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta la detasati crmnradu crmnradu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este valoarea care se acorda unui detasat venit in institutia noastra la data de 12 septembrie 2018 pentru o perioada de 6 ... (vezi toată discuția)
Voucher vacanta martin77 martin77 Lucrez intr-o primarie si am fost in concediu crestere copil in perioada februarie 2017-1 octombrie 2018(cand mi-am reluat activitatea).Pot beneficia sau nu de ... (vezi toată discuția)