avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vouchere vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vouchere vacanta

as dori sa ma lamuriti si pe mine daca voucherele se acorda proportional cu timpul lucrat iar pt salariatii pensionati sau plecati trebuie sa le retinem banii/care este baza legala pt eventualele retineri?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 15 Iunie 2018
Dreptul la voucherul de vacanţă se extinde şi proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.
[ link extern ] /
Deci pentru o persoana care pleaca in cursul anului trebuie sa ii retin contravaloarea lor sau nu? Ca nu inteleg! Si care este baza legala?
Norme de aplicare a OUG 8/2009
art.14^1
(1) La sfârșitul perioadei de valabilitate, la data stabilită de angajator sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligația să restituie angajatorului voucherele de vacanță pe suport hârtie acordate pentru anul în curs și neutilizate ori necuvenite, potrivit prevederilor legale.
.....
(4) Utilizarea de către beneficiar de vouchere de vacanță pe suport hârtie sau pe suport electronic necuvenite îl va obliga pe acesta la plata contravalorii voucherelor către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucherul de vacanță Maiamoro Maiamoro Beneficiarul ( salariatul) voucherelor de vacanta este obligat să restituie aceste vouchere daca nu le a folosit ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Voucherele de vacanță - returnare sau nu în caz de demisie? emma_pitoi@yahoo.com emma_pitoi@yahoo.com Sunt pentru anul 2017 sau pentru 2018? In caz de demisie cum procedez le returnez am lucrat tot anul 2017? Multumesc (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta 2020 ancutacostel ancutacostel Buna ziua. Daca primesc vouchere de vacanta in 2020, cu valabilitate: Iunie 2020-Iunie 2021, ele se dau pentru anul calendaristic 2020 ? Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)