avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Protectia datelor personale 2018 !
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Protectia datelor personale 2018 !

O organizatie sindicala a pensionarilor (cu personalitate juridica) are dreptul de a prelucra date cu caracter personal ? Poate asigura siguranta lor in conditiile in care are posibilitati materiale extrem de limitate ? Solicita copie de pe buletin, copie de pe decizia de pensionare, copie de pe C.I. si (!!!!) copie de pe cartea de munca !?! Exista temei legal pentru a le pune la dispozitie "cartea de munca" ? Acolo se regasesc o multitudine de date cu caracter personal...! Unde pot reclama abuzurile ? Sunt conditionat in acordarea unor drepturi stabilite prin C.C.M. de aducerea si depunerea in copie xerox a documentelor enumerate. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Eduard Dumitriu , Alte profesii 11:54, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice persoana juridica are dreptul sa in multe cazuri chiar datoria sa prelucreze anumite categorii de date cu caracter personal, si nu trebuie cineva sa o autorizeze in acest sens. Evident prelucrarile trebuie sa respecte prevederile noii legislatii - in speta GDPR-ul. legea obliga sa prelucrezi doar cele stric necesare in mod obiectiv, si sa justifici fiecare categorie de date de ce trebuie sa o prelucrezi, pe ce temei, pe ce termen etc. Daca aveti dubii puteti solicita sa explice ce date prelucreaza, pe ce temei etc. sunt obligati conform GDPR sa raspunda.... Daca nu o fac sau nu satisfacator, puteti face reclamatie la Autoritatea de supraveghere (ANSPDCP www.dataprotection,ro amenzile sunt foarte mari pentru incalcarea normelor de profil....).. M-as mira sa poata ei justifica obiectiv ca au nevoie de copie act de identitate si copie carte de munca.... Dar legea nu interzice generic nicun document sau data cu caracter personal a fi ceruta si comunicata, insa trebuei sa existe justificare si temei legal pentru fiecare prelucrare....
Sunt pensionar de foarte putina vreme. Pentru a ma inscrie in organizatia profesionala a pensionarilor in vederea obtinerii unor drepturi prevazute in CCM pe ramura mi s-a parut normal sa duc o copie a deciziei de pensionare, a unui cupon de pensie si a C.I.-ului. M-a deranjat maxim cand mi s-a solicitat copie de pe cartea de munca. Nu vad nici o ratiune pentru care ar avea nevoie de asa ceva ! Daca voi considera necesar, negasind un limbaj comun nici la nivel judetean si nici la nivel central, va rog sa ma sfatuiti daca e mai bine sa dau in judecata persoana juridica ori persoana fizica care conduce aceasta organizatie ? Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! lucrez la o firma de stat si directorul general a ... Traian Simionescu Traian Simionescu Buna ziua! Lucrez la o firma de stat si directorul general a emis o decizie scrisa ca incepand cu o anume data pontajul se face pe baza de vectori digitali ( ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (srl) despre protectia datelor? Tyno1974 Tyno1974 Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (SRL) despre Protectia datelor? (vezi toată discuția)