avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatii dosar ancheta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatii dosar ancheta

In cursul urmaririi penale pentru infractiunea de omor, cum poate familia sa afle detalii despre mersul anchetei (persoane audiate, probe, posibil suspect,etc),
Politistul nu da nici un detaliu si spune doar ca el si-a facut treaba si a inaintat dosarul la parchet.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
andrei_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_70 , utilizator 07:39, 19 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesorii trebuie sa se constituite parti civile. Partile civile au dreptul sa solicite consultarea dosarului si sa fie informate de stadiul urmaririi penale.
Pentru o aparare eficenta ar trebui sa angajeze avocat care sa asiste la efectuarea oricarui act de up si sa le apere drepturile si libertatile in fata organelor judiciare.
Noi suntem plecati din tara si am revenit pentru cateva zile pentru a ne ocupa de inmormantare. Ancheta era deja demarata de politist. Am discutat cu el insa nu ne-a ajutat cu nimic, zicand mereu ca procurorul de la judet se ocupa de caz insa nu ne-a indicat nici numele procurorului, nici numarul de dosar si nici o alta informatie legata de mersul anchetei.
Am facut o adresa la parchet insa am reusit sa aflam doar numarul de dosar si faptul ca in 5 zile de la deces dosarul a fost inaintat catre parchetul de pe langa tribunal.
Ce demersuri ar trebui totusi sa fac si cui ar trebui sa ma adresez pentru a afla detalii din dosar cu privire la ancheta care s-a desfasurat?
Daca nu ne constituim parti civile nu putem afla nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa obtin o copie dupa ,, expertiza grafologica,, aflata intr-un dosar penal? dorudoru dorudoru Buna ziua, doresc a face o Intrebare ? Sunt reclamantu intr-un dosar penal de fals si uz de fals. Am fost la politie am dat specimen de semnatura. in urma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Cum se sesizează inspectia judiciara DuTity DuTity Buna ziua, As avea nevoie urgent sa știu cum pot intocmi o sesizare către Inspectia Judiciara, impotriva procurorului care a clasat un dosar de posibil omor ... (vezi toată discuția)