avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru apartament cu centrală termică proprie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru apartament cu centrală termică proprie

Este corect să ți se impună plătirea impozitului retroactiv, din 2013 până în prezent, pentru centrală termică în condițiile în care toate avizele pentru amplasarea centralei au fost luate de la primăria locala, deci au știut de existența centralei (deși impozitul a fost plătit anual, conform calculelor primariei, fără ca ei să spună ceva până acum despre prezenta centralei și taxe în plus ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:56, 18 Iunie 2018
Aveati obligatia sa declarati dotarea cu respectiva instalatie:

Norme Cod Fiscal:

31. În situația în care, pe parcursul anului fiscal, o clădire încadrată pentru aplicarea valorilor impozabile prevăzute în coloana Clădire fără instalații de apă, canalizare, electricitate sau încălzire (lei/m2) din tabelul de la art. 457 alin. (2) din Codul fiscal face obiectul aplicării valorilor impozabile prevăzute în coloana a doua, ca efect al dotării cu toate cele patru instalații, modificarea impozitului pe clădiri se face începând cu anul fiscal următor celui în care a apărut această situație, contribuabilul având obligația depunerii unei noi declarații fiscale. În mod similar se procedează și în situația în care la clădirea dotată cu toate cele patru instalații, pe parcursul anului fiscal, se elimină din sistemul constructiv oricare dintre aceste instalații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Declaratia de impunere itl 001-2016 miki-pensionarul miki-pensionarul Buna ziua, Anexa (cotet) fara apa, canalizare, instalatie electrica , instalatie de incalzire alipita de o cladire anexa dotata cu apa, canalizare, instalatie ... (vezi toată discuția)
Chestionar pentru verificarea dotĂrii cu instalaȚii a unei clĂdiri Otto Tun Otto Tun Buna ziua In Oradea primaria trimite pt fiecare locuinta un chestionar cu care vrea sa afle dotarile casei respective (incalzire centrala, soba etc.). Se ... (vezi toată discuția)