avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce prevede art. 15 din HG nr. 11 din ianuarie 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce prevede art. 15 din HG nr. 11 din ianuarie 2018

s-a raspuns unei cereri, ca nu se aproba eliberarea permisului de portarma, fiindca nu undeplineste conditiile de la art. 15 din HG 11/2018, care sunt acelea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:02, 17 Iunie 2018
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, din 17.01.2018

Art. 15. - (1) Titularul dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire, este obligat să păstreze armele letale şi muniţiile acestora la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate şi asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, după caz, casetele prevăzute la alin. (1) trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme. Armele letale, cu excepţia celor cu destinaţia apărare şi pază, se păstrează neîncărcate cu muniţie.
(3) În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are obligaţia de a asigura la adresa prevăzută în permisul de armă, un spaţiu special amenajat pentru depozitare, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), dotat cu sisteme electronice de alarmare, avizate de către organul de poliţie competent şi conectate la un dispecerat de alarmare şi intervenţie specializat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare arme neletale mymichelle mymichelle buna ziua, as vrea sa aflu unde anume in legea 295 actualizata se incadreaza pastrarea armelor neletale din categoria C. La art 61 se pomenesc doar cele din ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)