avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de expeditii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de expeditii

Buna ziua,
As dori sa infiintez o casa de expeditii ce va avea ca activitate intermediera urmatoarelor tipuri de transporturi:
- transport rutier
- transport feroviar
- transport maritim
Ma puteti ajuta cu cateva lamuriri in ceea ce priveste documentatia necesara infiintarii acestui tip de societate si autorizatiile necesare?
Va multumesc anticipat
In general, pentru a desfasura activitate de intermediere in transporturi rutiere este necesara o Licenta de executie pentru activitati conexe transportului rutier, conform normelor de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora, aprobate prin ORDINUL Nr. 1892 din 17 octombrie 2006 actualizat. Aici se gasesc si documentele solicitate pentru eliberarea licentei. Din ceea ce stiu, licenta de la ARR ( Autoritatea Rutiera Romana) nu este necesara pentru activitatea de intermediere in transporturi rutiere. Codul CAEN ar fi in principiu: Activitati ale altor agentii de transport (cod caen 6340) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema cod caen wishlist wishlist Buna ziua! Am si eu o intrebare : Ce cod CAEN trebuie sa am in obiectul de activitate al unui SRL ca sa pot intermedia servicii de transport rutier de ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditie - necesita licenta ? barbq barbq as vrea sa infiintez o casa de expeditie. e obligatoriu sa obtin o licenta de la ARR ( Autoritatea Rutiera Romana ) ca sa pot functiona ? am un prieten care ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru transport marfa andira andira Buna ziua, Va rog frumos, spune-ti ce acte sunt necesare pentru transportul de marfa (de ex, medicamente). Multumesc. (vezi toată discuția)