avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

daca la divort am obtinut custodia minorului, iar fostul sot nu are stabilit inca dreptul la vizita, pot calatorii in strainatate cu minorul fara acordul acestuia?... daca pot..unde este specificat, in ce lege?... daca nu ...de ce?
Cel mai recent răspuns: ContSters97923 , utilizator 23:24, 2 Noiembrie 2009
Puteti calatorii cu minorul, dar trebuie sa aveti asupra dvs la vama hotararea definitiva si irevocabila prin care a fost stabili ca copilul va este incredintat spre crestere si educare.
Temeiul legal este Legea 248/2005.
Cu hotararea de divort definitiva, unde este dispus de catre instanta ca minorul va este incredintat dvs. spre crestere si educare, puteti calatori oriunde in strainatate, fara sa fie nevoie de acordul sotului. Potrivit art. 43 alin. 1 Cod fam., parintele divortat, caruia i s-a incredintat copilul, exercita cu privire la acesta drepturile parintesti. Alin. 3 al aceluiasi articol arata ca parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii tata care nu primeste minorii dupa divort DANCAPITAN65 DANCAPITAN65 V-as ruga sa imi precizati daca, in cazul pierderii procesului de catre tata si incredintarea copiilor mamei acestora, plata pensiei alimentare stabilite de ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui ADRIAN 35 ADRIAN 35 nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)