avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii

Bunica mea a avut o casa in Romania . Ea a decedat in Germania fiind insa atat cetatean german cat si cetatean roman. As dori sa aflu unde trebuie dezbatuta succesiunea, in Romania sau in Germania? As mai dori sa aflu daca persoana care este imputernicita mea are voie sa fie si martorul meu intr-un proces de anularea unei succesiuni in care nu am fost declarata de catre ceilalti mostenitori cu toate ca aveam acelasi drept la mostenire.
Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:51, 3 Noiembrie 2009
vind in vedre ca imobilul este in Rominia aici se va dezbate succesiunea privind acel imobil.Nu exista nuici un impediment in a folosi imputernicita ca martor dar nu in procesul pentru care are procura
Legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale

Art. 68. alin 2.
În cazul decesului unei persoane care nu a avut ultimul domiciliu în ţară, procedura succesorală se poate îndeplini de notarul public din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut bunurile cele mai importante ca valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune deces germania irimok irimok buna ziua, pentru o persoana care a locuit si a decedat in Germania ( certif de deces eliberat de statul german) pentru a demara actiunea succesorala in ... (vezi toată discuția)
Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)