avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua. Cum as putea rezolva situația următoare? ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua. Cum as putea rezolva situația următoare? Am un ...

Bună ziua.
Cum as putea rezolva situația următoare?
Am un băiat în clasa 4, iar învățătoarea rămâne tot în online în baza unui document medical emis de catre medicul de familie(în ciuda ultimului ordin al Ministerului Educatiei) . ȘI eu sunt cadru didactic care trebuie sa participe la ore fizic Exista vreo baza legala care sa îmi permită sa rămân acasă pt supravegherea minorului? Nu avem rude și nici sistem before school.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 6 Mai 2021
Potrivit legii, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcția de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București, și având în vedere hotărârile comitetului județean pentru situații de urgență, respectiv Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

In speta, unitatea de invatamant are limitata sau suspendata activitatea didactica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere - oug 147/2020, incepand cu 9 noiembrie Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Incepand cu 9 Noiembrie, se mai pot acorda zile libere pentru parinti in baza OUG 147/2020? Intrebarea vine deoarece s-au inchis scolile prin Ordin 5972, iar ... (vezi toată discuția)
Buna!am o intrebare.daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie ... andreijoe andreijoe Buna!Am o intrebare.Daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie 2020 ma incadreaza pentru a beneficia de 75% in plus la salar conform OUG 147/2020 ,cu ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite parinti Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, cfr legii 147/2020, de zile libere platite pot beneficia parintii copiilor sub 12ani, inscrisi in unitate de invatamant, care daca au o boala ... (vezi toată discuția)