avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am specificat ,,depunere numerar''. Persoana respectivă refuză să îmi restituie banii, am șanse să-i recuperez?

Buna ziua, am depus de la o persoană fizică pe persoana juridică o sumă de bani fiind ca împrumut doar ca nu am specificat la banca împrumut ci depunere numerar... Persoana respectiva refuza sa imi mai restituie banii, pot face ceva in privinta asta ? Am chitanța de la banca cand am depus banii si eventuali martori care stiu ca i am dat suma respectivă. Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Da, exista un inceput de dovada scrisa, dovada ce poate fi completata cu martori, interogatorii, alte mijloace de proba.

Asa cum vi s-a sugerat mai sus, promovati o actiune in pretentii, in vederea recuperarii sumei de bani avansate cu titlu de imprumut, si a eventualelor daune -interese.



As vrea sa imi spuneti daca mesajele de pe telefon pot fii considerate ca proba in instanță?! Persoană respectivă zice ca nu pot demonstra ca banii au fost ai mei, ca o sa zică că mi a dat el banii sa ii depun pe firma lui... Am inteles ca trebuie sa vorbesc cu un mediator sau trebuie să acționez direct in instanță? Multumesc
Dvs va sfatuiti cu un av nu va ,,luati," dupa sfaturile persoanei respective fiind evident ca nu are interes ca dvs sa promovati o actiune..,Mesajele pot sa fie admisibile coroborate cu alte probe extrase de cont etc.
Deci as avea câștig de cauză în instanță nu? Multumesc

Alte discuții în legătură

Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Escrocherie dina_pop12 dina_pop12 Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)