avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORDONANTA 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORDONANTA 28/2009

Buna ziua,
Somajul tehnic este reglementat de OUG 28/2009? Se poate trimite in somaj tehnic doar partial din salariati?Activitatea se suspenda in totalitate sau se intrerupe?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:46, 3 Noiembrie 2009
Buna ziua!
Se poate ca doar o parte din salariati sa intre in somaj tehic. Acest lucru trebuie sa reiasa clar din decizia de suspendare tempoara a activitatii.
Buna ziua !
1. Somajul tehnic este reglementat de O.U.G. 28/ 2009.
2. Se pot trimite in somaj tehnic si doar o parte din salariati.
3. Activitatea de intrerupere temporara a activitatii, este specificata expres si de art.2,alin. 1 din OUG 28/2009 si de art.52, alin 1, lit. d) din Legea 53/ 2003( codul muncii ).
Cu stima !
daca o parte din salariati sunt in somaj tehnic , pot continua o parte din activitate cu restul?
@bvr a scris:
Se poate ca doar o parte din salariati sa intre in somaj tehic. Acest lucru trebuie sa reiasa clar din decizia de suspendare tempoara a activitatii.

Este destul de clar ca da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic/angajari anna2000 anna2000 Buna dimineata, am intrebat deja la inspectia muncii si mi s-a raspuns prin ridicare de umeri.... in conditiile in care am salariati (muncitori ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)