avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... C.N.V.M.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

C.N.V.M.

- Un S.A. - care nu a depus registrul actionarilor la nici o societate de tine aceste registre , a fost suspendata de la tranzactionare. Din 2006 C.N.V.M. - a transmis mereu somatii sau notificari de plata - iar din acele documente reiese ca in baza unui Regulament - toate S.A.-urile trebuie sa achite o anumita taxa, taxa ce este in functie de capitalul social al S.A.-ului.

Nu au emis niciodata facturi. Intrebare: Nu trebuiau sa enita acele facturi? Plata nu se face doar in baza acelor facturi?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 20:52, 19 Noiembrie 2009
ELLABV a scris:
Un S.A. - care nu a depus registrul actionarilor la nici o societate de tine aceste registre , a fost suspendata de la tranzactionare. Din 2006 C.N.V.M. - a transmis mereu somatii sau notificari de plata - iar din acele documente reiese ca in baza unui Regulament - toate S.A.-urile trebuie sa achite o anumita taxa, taxa ce este in functie de capitalul social al S.A.-ului.
Nu au emis niciodata facturi. Intrebare: Nu trebuiau sa enita acele facturi? Plata nu se face doar in baza acelor facturi?

Buna ziua,
Informatiile ce le furnizati Dvs. sunt contradictorii.
Este greu de crezut ca SA a fost admis la tranzactionare (pe BVB ? pe RASDAQ ? ) fara a fi depus si inregistrat actionarii si actiunile la o societate de registru independent (Depozitarul Central, Miorita, Moldova, Monitor, etc.).
Daca totusi SA nu este inregistrata la un RI atunci cum acesta sa va emita facturi ?
Reveniti cu o expunere mai clara.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Buna ziua,

societatea ( SA-ul) figureaza pe site-ul BVB ca societate suspendata de la tranzactionare din nov. 2002 - motivul fiind ca nu exista un contract de registru. si totusi primeste Din 2006 - au sosit la sediul societatii recomandate - somatii de plata prin care se spune ca-n conformitate cu Regulamentul 7/2006 CNVM art 10, alin 7 si art 14- avem de plata suma de 1.000 ron care reprezinta taxa de mentinere a valorilor mobiliare.
CNVM mai indica in diversele scrisori doar un cont de trezorerie unde sa platim suma.

E corect???
Multumesc!
Buna ziua,
Daca societatea Dvs. este suspendata de la tranzactionare pe BVB din nov. 2002, solicitati la BVB sa va explice (in scris) care este temeiul legal al facturilor pe care vi le trimit.
Dvs. ati solicitat in scris BVB sa va scoata (nu suspende) din lista firmelor inscrise ?
Cu stima,
Nu, nu s-a facut nici o solicitare in scris. Defapt noi suntem cca 78% din acest SA. Noi fiind SRL care am cumparat 78%, prin lichitatie in 2000. Dintr-o discutie avuta cu cei de la CNVM trebuia facut mai mult de o solicitare scrisa. Cereau o expertiza - si altele - care la acea vreme ar fi costat cca 10.000 dolari.

Problema este ca nu avem facturi. Mereu au trimis la sediul SA-ului instiintari de plata, niciodata facturi. Acum, printr-o actiune(somatie de plata), cer plata sumelor - nu anexeaza nici o factura la cererea de chemare in instanta - ataseaza doar acele somatii somatii de plata. Suma ceruta poarta numele de: taxa de mentinere a valorilor mobiliare.

Multumesc!
- societatea este suspendata - societate fara contract de registru.
cnvmr - poate solicita o plata doar in baza unei somatii de plata?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Prejudiciu pe piata de capital mesajprivat mesajprivat Am fost prejudiciat de catre SSIF BROKER S.A. dupa cum urmeaza: 1. In primul rand, acuz lipsa de informare. Societatea de intermediere financiara SSIF ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care judecatorul sindic trebuie sa anunte comisia nationala a valorilor mobiliare si bursa de valori intrarea in faliment a unei societati comerciale ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL In cazul unei societati comerciale cotata pe Piata de Capital in cat timp judecatorul sindic trebuie sa anunte Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Bursa ... (vezi toată discuția)
Dupa depunerea raportarilor financiare 2010 ce pasii urmeaza pentru un sa robertdrilea robertdrilea Dupa ce au fost depuse raportarile financiare pe 2010, ce pasii/documentatie trebuie efectuata pentru un SA tinand cont ca cifra de afaceri este sub 10 mil. ... (vezi toată discuția)