avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... C.N.V.M.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

C.N.V.M.

- Un S.A. - care nu a depus registrul actionarilor la nici o societate de tine aceste registre , a fost suspendata de la tranzactionare. Din 2006 C.N.V.M. - a transmis mereu somatii sau notificari de plata - iar din acele documente reiese ca in baza unui Regulament - toate S.A.-urile trebuie sa achite o anumita taxa, taxa ce este in functie de capitalul social al S.A.-ului.

Nu au emis niciodata facturi. Intrebare: Nu trebuiau sa enita acele facturi? Plata nu se face doar in baza acelor facturi?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 20:52, 19 Noiembrie 2009
ELLABV a scris:
- societatea este suspendata - societate fara contract de registru.
cnvmr - poate solicita o plata doar in baza unei somatii de plata?

Buna ziua,
Solicitati CNVM sa va emita facturi pentru sumele de bani pentru care ei emit somatii.
Totodata solicitati sa va expuna in scris temeiul legal al acestor debite si somatii.
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Ei au cerut , prin instanta, emiterea ordonantei care sa contina somatia de plata - dar aceasta cerere este facuta doar in baza somatiile lor de plata, somatii in care invoca regulamentul nr 7/2006 ( si altele abrogate de ei). Nici o factura - absolut nimic! Citatia invoca OUG 119/2007 iar reclamantul nu aminteste nimic pe parcursul intregii cereri de aceasta ordonanta. OUG 119/2007.
- se aplica OUG 119/2007 daca ambele parti sunt societati comerciale. Este CNVM o soc comerciala?
ELLABV a scris:
Ei au cerut , prin instanta, emiterea ordonantei care sa contina somatia de plata - dar aceasta cerere este facuta doar in baza somatiile lor de plata, somatii in care invoca regulamentul nr 7/2006 ( si altele abrogate de ei). Nici o factura - absolut nimic! Citatia invoca OUG 119/2007 iar reclamantul nu aminteste nimic pe parcursul intregii cereri de aceasta ordonanta. OUG 119 din 2007. OUG 119/2007 se aplica daca ambele parti sunt societati comerciale.
- Este CNVM o soc comerciala?

Buna ziua,
CNVM este o "entitate de stat", creata prin efectul Legii nr. 297/2004 - privind piaţa de capital (publicată în Monitorul Oficial nr. 571/29.06.2004)
TITLUL I - DISPOZIŢII GENERALE
Art.1.- (1) Prezenta lege reglementează înfiinţarea şi funcţionarea pieţelor de instrumente financiare, cu instituţiile şi operaţiunile specifice acestora, precum şi a organismelor de plasament colectiv, în scopul mobilizării disponibilităţilor financiare prin intermediul investiţiilor în instrumente financiare.
(2) Prezenta lege se aplică activităţilor şi operaţiunilor prevăzute la alin.(1), desfăşurate pe teritoriul României.
(3) Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, denumită în continuare C.N.V.M., este autoritatea competentă care aplică prevederile prezentei legi, prin exercitarea prerogativelor stabilite în statutul său.
Cu stima,
Multumesc mult!

Considerati ca pot solicita instantei sa nu le accepte cererea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu pe piata de capital mesajprivat mesajprivat Am fost prejudiciat de catre SSIF BROKER S.A. dupa cum urmeaza: 1. In primul rand, acuz lipsa de informare. Societatea de intermediere financiara SSIF ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care judecatorul sindic trebuie sa anunte comisia nationala a valorilor mobiliare si bursa de valori intrarea in faliment a unei societati comerciale ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL In cazul unei societati comerciale cotata pe Piata de Capital in cat timp judecatorul sindic trebuie sa anunte Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Bursa ... (vezi toată discuția)
Dupa depunerea raportarilor financiare 2010 ce pasii urmeaza pentru un sa robertdrilea robertdrilea Dupa ce au fost depuse raportarile financiare pe 2010, ce pasii/documentatie trebuie efectuata pentru un SA tinand cont ca cifra de afaceri este sub 10 mil. ... (vezi toată discuția)