avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna Seara
Am o mica ne lamurire la o persoana care a esit la pensie si nu a adus decizia de pensionare.
E normal ca acea persoana sa fie angajat-a sa eie si pensie fara a aduce decizia de pensionare .
Cel mai recent răspuns: gabisim , utilizator 09:02, 23 Iunie 2018
In cazul pensionarii pentu limita de varsta , nu este nevoie de decizia de pensionare.

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Prin urmare, angajatorul trebuia sa constate cazul de incetare de drept a contractului individual de munca in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si sa o comunice persoanei aflate in situatia respectiva in termen de 5 zile lucratoare.

In speta, persoana vinovata de aceasta situatie poate fi trasa la raspundere.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie VoiculescuC VoiculescuC În situatia în care am primit decizia de pensionare , ca să îmi pot primi pensia trebuie să mi se facă decizie de încetare contract de muncă ? . ... (vezi toată discuția)
Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in caz de pensionare VERONICA56 VERONICA56 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema;am cerut de la serviciu o adeverinta pt pensionare pt limita de varsta,si acolo scrie ca mi-a desfacut contractul cu data ... (vezi toată discuția)