Buna Seara
Am o mica ne lamurire la o persoana care a esit la pensie si nu a adus decizia de pensionare.
E normal ca acea persoana sa fie angajat-a sa eie si pensie fara a aduce decizia de pensionare .
In cazul pensionarii pentu limita de varsta , nu este nevoie de decizia de pensionare.
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Prin urmare, angajatorul trebuia sa constate cazul de incetare de drept a contractului individual de munca in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si sa o comunice persoanei aflate in situatia respectiva in termen de 5 zile lucratoare.
In speta, persoana vinovata de aceasta situatie poate fi trasa la raspundere.
Pensie
VoiculescuC
În situatia în care am primit decizia de pensionare , ca să îmi pot primi pensia trebuie să mi se facă decizie de încetare contract de muncă ? . ... (vezi toată discuția)
Pensionare
solov
O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna
februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)