avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer angajati de la un angajator la altul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer angajati de la un angajator la altul

Buna ziua. Urmeaza o fuziune intre doua societati, si bineinteles transferul angajatilor. Care este procedura de transfer din Revisal? In cat timp se raporteaza ?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Axente Tina , utilizator 15:11, 22 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In REVISAL datele se transmit în termen de 5 zile lucrătoare de la data transferului, respectiv de la data preluării prin transfer.

Pasi:
Trasfer contracte
Operatia de transfer se poate face apasand butonul "Transfer contracte" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Mutare contracte" - subsectiunea "Transfer".

Se selecteaza, din lista de contracte valide neincetate, eligibile pentru transferul de intreprindere, prin dublu-click pe fiecare inregistrare dorita, contractul / contractele pentru care se opereaza transferul si se apasa Continuare.

In ecran se completaza urmatoarele informatii corespunzatoare transferului contractelor selectate:
- Denumire angajator destinatie: se completeaza denumirea angajatorului unde va fi transferat salariatul cu contractul de munca selectat
- CUI angajator destinatie: se completeaza CUI-ul angajatorului unde va fi transferat salariatul
- Data transfer: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de transfer
- Temei legal: se completeaza cu temeiul legal ce sta la baza transferului contractului selectat (art.173 C.mun.)

Se salveaza datele. Dupa salvare, aplicatia genereaza un fisier cu datele salariatului / salariatilor si contractului / contractelor transferat/e, aferente status-ului curent al acestora.

Fisierul generat va fi pus la dispozitia angajatorului cesionar, in vederea importului in registrul propriu, al salariatilor si contractelor preluate prin transfer de intreprindere de la angajatorul cedent.


Preluare transfer
Operatia permite preluarea fisierului cu informatii aferente operatiei de transfer, la firma cesionara. Operatia de preluare a contractelor transferate de la firma cedenta se poate face apasand butonul "Preluare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Mutare contracte" - subsectiunea "Transfer".

Se selecteaza fisierul .rvs cu contractele transferate, primit de la firma cedenta si se apasa butonul Open.

Daca preluarea s-a efectuat cu succes, urmatorul mesaj este afisat utilizatorului: RVS important cu succes.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer angajati intre doua societati - septembrie 2016 AnamManole AnamManole Care este procedura de transmitere in Revisal a transferului angajatilor intre doua societati? Incetam contractele de munca la firma cedenta si intocmim si ... (vezi toată discuția)
Modificari contractuale Daliborka Daliborka In cazul in care o societate este cumparata de o alta societate( care se va numi altfel), in acest caz cum se procedeaza cu angajatii existenti? aceasta ... (vezi toată discuția)
Import baza de date revisal RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Trebuie sa preiau baza de data a salariatilor de la o firma care lucreaza intr-un alt program decat revisal. Cum pot importa aceasta baza in ... (vezi toată discuția)