avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exceptia lipsei de interes
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exceptia lipsei de interes

Daca poate cineva sa ma ajute... Am avut un proces de stabilire paternitate lung-2 ani, dar sentinta si decizia au continut numai domiciliul tatalui, fara CNP, data de nastere si alte date personale ale lui. Deoarece la starea civila unde am schimbat certificatul copilului nu au acceptat aceste date spuse de mine (venisem cu recunoastere pe cale judecatoreasca) au pus liniuta in dreptul lor in registrul starii civile. E pacat ca dupa atata judecata lucrurile sa nu fie complete. Asa ca am facut cerere de completare dispozitiv cu aceste date. A fost respinsa ca nefondata, langa ea aparand sintagma- se respinge exceptia lipsei de interes. Ce inseamna acest lucru? Eu ceream o simpla adeverinta cu aceste date. Se merita sa mai fac apel? Sunt extenuata dupa 2 ani de judecati, chiar m-am imbolnavit. Mentionez ca nu mai am avocat.
Cel mai recent răspuns: daciana1 , utilizator 20:13, 6 Noiembrie 2009
La dosar nu exista nicio copie dupa buletinul lui. Copilul a fost recunoscut absolut aiurea. Doar cu numele si cu domiciliul. Am fost azi la tribunal, unde a fost apelul si mi-au zis ca nu pot depune cerere pt indreptarea erorii materiale, din moment ce aceste date nu sunt in dosar. Avetu dreptate. Mai incerc si cu ultima solutie data de dvs: un dosar aparte.
Va multumesc frumos.
In acest dosar, paratul a fost chemat la interogatoriu? Daca da, ati putea verifica declaratia data de acesta. De regula, instantele au modele tip pentru declaratii unde copleteaza cu datele de identificare - nume prenume, adresa, cnp, relatia cu partile, urmand a continua cu declaratia / marturia propriuzisa si semnaturile. In aceasta situatie ati putea incerca sa faceti o cerere prin care sa aduceti la cunostinta instantei ca s-a omis trecerea cnp-ului in datele de identificare a paratului.
Practic n-a fost un interogatoriu. Am fost de vreo 2 ori amandoi legitimati, iar pe el l-a intrebat judecatoarea daca recunoaste copilul. A zis DA. Banuiesc ca aici Instanta trebuia sa urmeze un drum al actelor similar cu cel de la primarie, adica sa-i ia datele. Doar era o recunoastere pe cale judecatoreasca! Dar suntem in ROMANIA si orice e posibil!Din pacate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie peremtorie otto2007 otto2007 Buna seara, As avea o intrebare: Angajatorul introduce o actiune impotriva angajatului avand ca temei de drept art. 270 Codul muncii. Actiunea e completata ( ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active lolo0112 lolo0112 cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul ... (vezi toată discuția)
Excepþii procesuale respinse. pot declara recurs? edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Am pe rol un dosar de inmatriculare fara taxa (legea 9/2012) din 14.03.2013, cu toate actele necesare, avocat, timbre etc, pe 29.05 dupa 4 ... (vezi toată discuția)