avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor legal fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor legal fara titlu de proprietate

Buna ziua, detin in posesie un teren cu o casa de locuit imprejmuite cu gard. Terenul a apartinut mamei mele, care il are mostenire de la bunicul meu. Mama nu a avut acte de proprietate pentru teren si nici bunicul meu. Nu exista acte de proprietate, ci doar un extras de registru agricol in care apare suprafata de teren inregistrata pe numele mamei mele. Zona in care se afla terenul nu a fost niciodata cooperativizata. In calitate de unic mostenitor legal si posesor al terenului si casei, ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine titlu de proprietate pentru imobil? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Razvan Grigorescu, Avocat
Cel mai recent răspuns: Razvan Grigorescu , Avocat 21:07, 25 Iunie 2018
Buna seara,
Trebuie dezbatuta succesiunea si solicitat sa se constate accesiunea imobiliara.
Va multumesc pentru raspuns, dar ce legatura are accesiunea imobiliara cu situatia expusa? Va referiti cumva la uzucapiune? Puteti detalia va rog?


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Trebuie dezbatuta succesiunea si solicitat sa se constate accesiunea imobiliara.

Accesiunea imobiliara? Va referiti cumva la uzucapiune? Puteti detalia va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate badoiadrian badoiadrian undeva in secolul trecut (aprox. 1970) bunicul meu a primit un loc de casa de la unchiul sau(decedat in prezent)..cam prin 1973 bunicul si bunica au inceput ... (vezi toată discuția)