avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea medicala si ajutorul medical
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea medicala si ajutorul medical

Colegul meu are o problema si anume.
In urma cu 8luni copilul lui de 15 ani a fost accidentat grav in urmai unui meci de fotbal, el fiind unul dintre jucatori.Aproximativ 7-8 luni a stat cu feronerie medicala in picior.In aceasta luna au fost scoase iar dupa aceasta interventie au fost nevoiti parintii sa achizitioneze un dispozitiv care se aplica pe piciorul in cauza pentru stabilizare- fixare si de a ajuta la suportarea greutatii corporale cand se lasa pe piciorul respectiv .Intrebarea noastra este , casa de sanatate suporta aceste cheltuieli cu achizitionarea acestui dispozitiv , si in ce conditii???
Va multumim
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 22:23, 4 Noiembrie 2009
Parintele care are contract de munca si l-a declarat in ingrijire (pe verso contract cu casa de asig de sanatate) va depune o cerere la casa lui de sanatate) anexand trimitere de la medic de familie, medic specialist (scrisoare medicala), factura pt dispozitiv.
In mod normal exista limite valorice de decontare pe tipuri de dispozitive efectuate in unitatile agreate de casa de asigurari de sanatate.

Era bine daca va gandeati la decontare inainte de a comanda. Acum riscul de nedecontare este foarte mare. Un drum la casa da asigurari de sanatate inainte de a "produce" documentatia este benefic pentru demersuriile imediate; cele mentionate de mine mai sus sunt din experienta proprie, nu din analiza legislatiei.

Sanatate!
Casa de asigurari de sanatate nu deconteaza dispozitivele deja achizitionate.Dosarul trebuia facut in prealabil si achizitionat dupa aprobare si de la furnizori agreeati de casa de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas - decontare interventie medicala sorri sorri Mama mea este pensionara si a fost operata de urgenta cu fractura la picior,operatie care a necesitat niste tije si suruburi pe care le-a plati ea,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Utilizare polita rca pentru plata spitalizare daniela2craciun daniela2craciun Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)
Concediul medical covid octombrie 2021 ionela11 ionela11 Buna ziua, Cum se deconteaza acum in octombrie 2021 concediul medical pt cei care au Covid? Concediu se acorda doar pe baza deciziei DSP nu? daca DSP-ul ... (vezi toată discuția)