avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la sfarsitul facultății si angajarea imediata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la sfarsitul facultății si angajarea imediata

Buna ziua! As vrea sa va prezint situatia mea de fata si, in caz ca puteti, sa imi răspundeți la intrebare. Timp de 3 ani de zile am luat pensie de urmaș din urma decesului tatalui meu. Anul acesta termin facultatea si imediat dupa terminarea examenelor ma voi angaja. Întrebarea mea este ce demersuri trebuie sa fac cu pensia ? În momentul în care ma voi angaja se va suspenda automat, sau trebuie sa merg să anunt... sau, cum am mai citit pe diverse site-uri, va continua primirea pensiei pana in octombrie cand s-ar suspenda din cauza neducerii adeverinței de continuare a studiilor ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:35, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010

Art.114

(2) În situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, în condițiile prevăzute la art. 84 lit. b), care nu face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Art.84 lit.b)
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

Se intelege:
Plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii gt4 gt4 sunt la o scoala postliceala, daca o platesc in continuare si nu ma duc o sa ma lase repetenta..mai primesc pensia d urmas? o sa incep in alta parte la anul (vezi toată discuția)
Trebuie sã anunþ casa de pensii cã termin studiile ºi cã nu mai pot beneficia de pensie de urmaº? Irina C Irina C Buna ziua In cazul in care anul acesta termin studiile trebuie sa anunt la CASA DE PENSII sau sa completez o cerere in care sa mentionez ca nu mai studiez ... (vezi toată discuția)
Legalitate pensie urmas dany_2605 dany_2605 buna ziua. am si eu o intrebare. am 24 de ani si m am inscris la a doua facultate. deoarece muncesc si la noua facultate mi se echivalau multe note nu am mai ... (vezi toată discuția)