avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cumparari diferite produse
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cumparari diferite produse

Va rog sa ma ajutati, patronul cumpara diferite marfuri pentru familie, alimentare, industiale, auxiliare, cumparaturi pentru familie pe car vrea sa le contabilizez pe firma se poate ? cum ? pe protocol se poate? sau cum! va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:51, 3 Noiembrie 2009
Poate cumpara orice pe firma...dar in momentul in care calculezi impozitul pe profit...tot ce nu are legatura cu activitatea firmei...este suma nedeductibila...
Deci chiar daca e pierdere contabila....in functie de cheltuielile astea nedeductibile...sa ramana cu profit fiscal.
Atat doar sa-l atentionezi
EL CUMPARA ORICE D LA KAUFLAND, MARKET SI NU VREA SA LE PUN IN 658.8 VREA IN PROTOCOL , E NORMAL CUM SA FAC? DATI-MI O MONOGRAFIE VA ROG FRUMOS
Asa cum a scris si freenicos , poti cumpara orice pe firma , dar la control aceste cheltuieli sunt considerate cheltuieli nedeductibile , iar daca suma este mai mare poate fi facut un mic dosar pentru evaziune , deoarece aceste cheltuieli nedeductibile diminueaza incasarile bugetare provenind din impozitul pe dividente , daca firma are profit .

Cheltuielile de protocol care depasesc 2% din profit sunt considerate cheltuieli nedeductibile .

Cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit .

UItai sa scriu ca se calculeaza astia 2% trimestrial , deoarece impozitul pe profit este calculat tot trimestrial .
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
si ar mai fi de luat in calcul si faptul ca la un control, toate aceste cumparaturi pot fi tratate drept dividend, chiar daca sint considerate cheltuieli nedeductbile ..
ART. 7

Definiţii ale termenilor comuni

De asemenea, dacă suma plătită de o persoană juridică pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea unui acţionar sau asociat al persoanei juridice este efectuată în scopul personal al acestuia, atunci suma respectivă este tratată ca dividend.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli ''de protocol'' aveno aveno Patronul cumpara pentru sine apa, cascaval,ciocolata nepotilor etc (chiar si detergenti de rufe) cu bani din propria firma. I-am atras atentia ca nu e inregula ... (vezi toată discuția)
T1-pierdere, cheltuieli protocol ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, In trimestrul I firma a realizat pierdere. Cum procedez cu cheltuielile de protocol din trimestrul I? Trec la cheltuieli nedeductibile? Este corect ... (vezi toată discuția)
Contul 658.8 PUFACONT PUFACONT Ce cheltuieli se pot contabiliza in acest cont, va rog sa-mi dati exemplu concret. Eu ma pus diverse cheltuieli care nu erau legate de activitatea firmei , nu ... (vezi toată discuția)