avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sanctionat in baza art 111 OUG 145/2001
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sanctionat in baza art 111 OUG 145/2001

Buna ziua,

As dori sa va solicit punctul de vedere cu privire la o situatie intampinata.

Am fost sanctionat de catre Politia locala pentru patrunderea pe o strada cu indicator Interzis cu exceptia riverani.
Mentionez ca in urma unei sanctiuni similare din partea politiei rutiere si la recomandarea acestora, angajatorul meu (al carui sediu se afla pe strada cu pricina) a emis o adeverinta care atesta faptul ca imi desfasor activitatea zilnica conform contractului individual de munca.

In momentul in care am fost oprit, acestia au ignorant adeverinta mentionand ca nu este aprobata de catre comisia de circulatie a primariei (desi o astfel de prevedere nu mi-a fost pusa in vedere de nimeni pana acum).

Am fost sanctionat in baza art 111 OUG 145/2001.
Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal faptul ca au fost ignorate documente care atestau faptul ca imi desfasor activitatea pe aceasta strada. De asemenea agentul constatator a facut mentiuni in dreptul rubricii “mentiuni ale contravenientului” fara a imi solicita acordul. De asemenea, contravaloarea in Puncte-amenda este 435 si valoarea de platit in 48 de ore este 145 de lei (desi ar trebui sa fie jumatate din contravaloarea amenzii).

Avand in vedere cele mentionate mai sus, eu as dori sa depun o contestatie pentru anularea procesului verbal. Imi puteti spune daca am vreo sansa de castig?

Multumesc anticipat.
Tinand cont de cele mentionate este posibil sa aveti sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit fara a fi contravenientul de fata siloth siloth ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii \"Alte mentiuni\" og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)