avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legislatie tombole pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legislatie tombole pe internet

O tombola organizata pe un site carei legislatie se supune? Mentionez ca tombola este organizata de o persoana fizica, si ca premiile se ofera din bani proprii, iar singurul avantaj obtinut de persoana in cauza este traficul pe site, asadar fara implicatii materiale. Cine imi poate oferi un raspuns la aceasta problema? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vilcan Liviana , utilizator 16:12, 3 Noiembrie 2009
Tombola este o activitate de tipul jocurilor de noroc si intra in categoria acestora.
Prin urmare, chiar daca sustineti ca nu obtineti beneficii materiale practic nefiind prevazut in legislatie asemenea posibilitate nu se poate obtine licenta pentru jocurile de noroc online. Nu exista legislatie in acest domeniu.
Se pot organiza jocuri de noroc online, dar fara bani. Adica isi face utilizatorul contul, primeste un anumit numar de puncte, dar totul gratuit.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea, fapta oricarei persoane care organizează, desfăşoară sau înlesneşte activităţi de genul jocurilor de noroc "organizate prin intermediul liniilor telefonice sau al altor mijloace de telecomunicaţie" - aici fiind inclus si internetul / calea virtuala.
Puteti consulta prevederile HG 251/1999 si site-ul [ link extern ]

Avizarea angajarii administratorilor, directorilor si personalului operator de jocuri, care lucreaza în salile de cazinou sau organizeaza pronosticuri (pariuri) sportive, pariuri de orice fel, tombole, jocuri-concurs cu câstiguri de orice fel,organizate prin intermediul liniilor telefonice sau al altor mijloace de telecomunicatie etc, se face in conformitate cu prevederile art. 80 lit. „o” alin. 2 din H.G. 251/1999 cu aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 27/18.04.2003 solicitantul va depune la registratura de la sediul Inspectoratului General al Politiei Româneo serie de documente.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters82289, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns. Va mai deranjez insa cu un aspect: tombola organizata pe internet nu are acelasi regim ca o tombola oarecare, supunandu-se astfel unor reguli (regulament facut public, autentificat la notar, etc)?
Multmesc.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta pentru jocuri de noroc online marusso marusso Buna seara, In primul rand as vrea sa-mi cer scuze anticipat daca am postat in alta sectiune, m-am uitat printre forumuri si aceasta mi sa parut cea mai ... (vezi toată discuția)
Jocuri de noroc cristitotora cristitotora Detin o societate ce se ocupa cu jocuri de noroc. Dupa noile reglementari in domeniul jocurilor de noroc nu pot sa-mi permit sa mai functionez. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor! yagunz yagunz Are cineva idee daca o societate comerciala poate functiona legal daca are ca unic obiect de acivitate administrarea unui site de internet prin care sa se ... (vezi toată discuția)