avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Jocuri de noroc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Jocuri de noroc

Detin o societate ce se ocupa cu jocuri de noroc. Dupa noile reglementari in domeniul jocurilor de noroc nu pot sa-mi permit sa mai functionez. As dori sa stiu care sunt pedepsele daca nu obtin noile licente si functionez fara licenta.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:48, 28 Noiembrie 2009
Ordonanta de urgenta 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc prevede :

Art. 23. -
(1) Constituie infractiune fapta savarsita de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice ori de o persoana fizica, dupa caz, de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.

(2) Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la un an la 5 ani sau cu amenda urmatoarele fapte:
a) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, precum si prin intermediul altor sisteme de comunicatii (sisteme de telefonie fixa sau mobila) ori asimilate acestora;
b) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul retelelor de radio ori prin intermediul altor mijloace de transmisie asimilate;
c) organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine organizate in alte conditii decat cele prevazute de normele legale in vigoare;
d) organizarea de jocuri clandestine ale caror rezultate pot fi influentate prin dexteritatea manuitorului mijloacelor de joc in scopul obtinerii unor venituri;
e) organizarea de jocuri de bingo, in baza aceleiasi autorizatii de exploatare a jocurilor de noroc, in mai mult de o locatie;
f) organizarea de jocuri-concurs cu castiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicatie, televiziune ori radio, prin care se conditioneaza obtinerea unor avantaje materiale ca rezultat al raspunsurilor formulate la intrebari de cultura generala, inteligenta sau perspicacitate si care presupun o taxa de participare.
(3) Intelesul notiunilor de concursuri clandestine si jocuri clandestine va fi cel prevazut in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
(4) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, nu constituie organizare de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, precum si prin intermediul altor sisteme de comunicatii (sisteme de telefonie fixa sau mobila) ori asimilate acestora, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) activitatile se desfasoara de catre organizatorii de jocuri de noroc pe baza regulamentelor de joc aprobate;
b) sistemele de comunicare sunt utilizate strict de organizatori in vederea exploatarii jocurilor de noroc pentru care au fost autorizati sau faciliteaza numai comunicarea intre organizator si participanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 77 / 2009 adelam31 adelam31 Vă rog sa-mi spuneți dacă art 23 lit d din ordonanta de urgenta 77/ 2009 pentru jocul de noroc alba neagra mai este valabil, dacă s-a schimbat codul ... (vezi toată discuția)
Loterie privata paula23 paula23 as vrea sa stiu daca in Romania se poate intemeia o loterie privata on line (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este un joc de noroc? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)