avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii de master finantate de la bugetul de stat si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii de master finantate de la bugetul de stat si bursa de studiu

Buna ziua! Sunt absolventa a facultatii de farmacie durata de studii 5 ani (pe diploma de licenta precizeaza ciclul 1 de studii de licenta comasat cu ciclul 2 de studii masterale adica 4 ani+1 an). Pot urma un master la buget? Ma refer in special daca as putea face macar un an la buget din cei 2 ani ai unui master. Practic pentru studentii altor facultati ministerul subventioneaza in total 6 ani (4 licenta si 2 de master). Nu gasesc in legislatie specificat foarte clar acest lucru.
O alta intrebare ar fi, ca student pe locurile cu taxa pot primi burse de studiu daca media o permite?

Facultatea unde doresc sa urmez masterul dau burse doar la studentii bugetati. E conform cu legea educatiei?

Va multumesc pentru orice informatie!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Elenauj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 27 Iunie 2018
Ordinul Minisrului Educației Naționale nr. 3392 din 27 februarie 2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă.
[ link extern ]
Bună dimineața. Întrebați la facultatea unde doriți să urmați acel master, din ce cunosc se poate, am un prieten ce a terminat ultimul ciclu de 5 ani, apoi a apărut asta cu 4 fac. și 2 master...( Bologna parcă...) în Agronomie și apoi a urmat și master-ul tot acolo și țin minte că a fost "la buget"... Cel mai simplu aflați la facultate.
stiu ca se poate, dar nu inteleg de ce la unele facultati da si la alte nu. as fi vrut sa stiu daca este un cadrul legal.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Elenauj, utilizator
am citit acest ordin, dar nu precizeaza clar daca bursele de merit revin si studentilor inmatriculati la forma cu taxa
Incercati sa obtineti un raspuns si de la Ministerul Educatiei - Direcția Generală Juridic
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii de lunga durata nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti ce inseamna \"studii superioare de lunga durata\" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara. 1. facultate de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator andrei1986_us andrei1986_us Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea ... (vezi toată discuția)
Echivalare master pentru studiile universitare incheiate inaintea sistemului bologna Daniela_Dudu Daniela_Dudu Studiile universitare incheiate inaintea sistemului Bologna sunt echivalate cu master? De ex. Licenta la drept 1998 sau o diploma la politechnica in 1989? Stiu ... (vezi toată discuția)