avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pot pleca din romìnia cu certificat italian cu copilu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pot pleca din romìnia cu certificat italian cu copilu si cu titlu de calatorie ori trebuie obligat pasaport?

Pot pleca din Romìnia cu certificat italian al fetitei si cu titlu de calatorie ori tr obligat pasaport va rog datimi un raspuns multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:22, 29 Iunie 2018
Nu puteti calatori cu minora in afara tarii fara pasaport . La orice punct de trecere a frontierei vi se vor cere: pasaportul, titlulde calatorie si acordul tatalui minorei, daca nu va insoteste.
Ce titlul de călătorie să-i ceară? :) Doar pașaportul, ca document de călătorie și (așa cum corect ați spus) declarația acord a tatălui, dacă e cazul

Bicu Ana Maria, trebuie să transcrieți certificatul italian la Starea civilă ca să obțineți certificatul de naștere românesc pentru copil.
Doar după aceea îi puteți face pașaport, dar și pentru pașaport aveți nevoie de prezența sau acordul tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)