avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu scantei.Film cu Stan si Bran
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu scantei.Film cu Stan si Bran

Suntem doua surori.Parintii sunt decedati.Dupa decesul ultimului parinte am hotarat sa facem desbaterea mostenirii.Masa succesorala:teren arabil extravilan ,o casa si terenul aferent acesteia.Acum 4 ani mi-am pus sotul sa stranga documentele necesare.Dupa ce a strans documentele a mers la un notar care intamplator era scutit de impozit.Cumnatului meu din partea surorii nu i-a convenit pretul cerut de notar in ideia ca stie el un notar care cere mai putin.Increzatoare i-am dat actele.De 4 ani tot a tregiversat mersul la notarul stiut de el.Intre timp subsemnata am gasit sa vand unui fermier la pretul pietii partea ce presupunea ca mi se cuvinea din terenul arabil extravilan.Acesta s-a angajat sa suporte el toate chetuielile vanzarii-cumpararii.Sora mea afland s-a oferit sa cumpere ea partea mea de teren extravilan angajindu-se ea sa suporte cheltuielile.Mi-a pretins si am acceptat drept garantie o chitanta in care am specificat ce suma am primit ,pentru ce si in ce conditii.A mai ramai sa rezolvam problema casei si a terenului aferent acesteia in ideia sa vindem si sa impartim in mod egal .Aflu acum de la sora mea ca tregiversarea desbaterii succesorale s-a datorat faptului ca avea niste caini pe care nu avea unde sa-i duca dar fiindca vecinii i-au omorat accepta vanzarea.Acum am gasit un cumparator.Sora mea ma tot preseaza sa renunt la mostenire in favoarea ei in ideia ca scapa de plata actelor notariale pentru terenul arabil din extravilan si ca atunci cand se va face vanzarea casei imi va achita jumatate din pretul vanzarii.Imi cere sa o cred pe cuvant fara nici un fel de garantie.Daca am refuzat spunandu-i ca asa ceva nu se face a venit cu propunerea ca da o declaratie in fata notarului prin care se angajaza sa-mi achite la vanzarea casei jumatate din pret.Toate bune si la locul lor dar asta presupune ca in cazul in care nu-si onoreaza angajamentul sa umblu prin tribunale cunoscut fiind ca,cumnatul meu are ca activitate in exclusivitate sa se judece fiind cunoscut ca un cal breaz prin judecatorie si tribunal.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:01, 30 Iunie 2018
Chltuielile notariale sunt intotdeauna in sarcina cumparatorului, asa ca sora nu v-a facut niciun favor. Daca veti renunta la mostenire veti renunta la tot, nu numai la o parte din ea.
Promisiunile sunt promisiuni. Deschideti succesiunea si iesiti din indiviziune. Dupa cum ati descris situatia in mod sigur veti ajunge sa dezbateti mostenirea prin instanta, inclusiv iesirea din indiviziune.
Acesta este cel mai bun sfat. Procedati la dezbaterea succesiunii asa cum ati dorit de la bun început, in mod legal. Eventual, dacă nu reușiți pe cale amiabila sa va înțelegeți, atunci puneți soțul sa scoată actele din nou, in duplicat, apoi începeți demersul in fata instantelor de judecata. Va propun sa mergeți la notarul la care ati vrut si sa i cereți sa o citeze pe sora Dvs sa vina cu actele in vederea dezbaterii moștenirii. Succes!

cyan a scris:

Chltuielile notariale sunt intotdeauna in sarcina cumparatorului, asa ca sora nu v-a facut niciun favor. Daca veti renunta la mostenire veti renunta la tot, nu numai la o parte din ea.
Promisiunile sunt promisiuni. Deschideti succesiunea si iesiti din indiviziune. Dupa cum ati descris situatia in mod sigur veti ajunge sa dezbateti mostenirea prin instanta, inclusiv iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)
Buna seara. dupa moartea parintilor, noi cei 4 frati vom fi chemati ... Michelle's Michelle's Buna seara.Dupa moartea parintilor,noi cei 4 frati vom fi chemati la notar sa facem succesiunea ptr. dezbaterea mostenirii.Eu ,locuind in strainatate,am facut ... (vezi toată discuția)
Rezident in italia drept mostenire in romania adryann68 adryann68 In anul 1994 moare bunica si lasa mostenire in Romania un teren arabil extravilan la 4 nepoti , unul din ei are un handicap ( surdo-mut) . Prin anul 1998 ... (vezi toată discuția)