avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a desfăcut CIM ,,de comun acord''. Este legal?

Angajatorul mi-a desfacut CIM fara cerere, semnatura mea si fara sa primesc o dovada scrisa, este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 3 Iulie 2018
Concedierea/incetarea c.i.m. verbala este nelegală, atat timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sunat azi de către angajator să-mi trăsmită că de ... MariusNofrei MariusNofrei Am fost sunat azi de către angajator să-mi trăsmită că de mâine nu mai are nevoie de mine. Este posibil așa ceva fără preaviz ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie ... Mire P Mire P Buna ziua! Unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie sa anunt pentru nerespectarea contractului de munca? Baiatul meu este angajat la o ... (vezi toată discuția)
Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)