avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua,
Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea programului si m-a anuntat ca sunt concediata pe motiv ca perioada de proba s-a terminat si nu isi mai permite sa ma plateasca deoarece vanzarile au fost foarte slabe. Mentionez ca nu am primit nici pana acum un act de instiintare a incetarii CIM. Avea voie legal sa dispuna incetarea raporturilor de munca fara un preaviz?Cum trebuie sa procedez mai departe?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:43, 1 Februarie 2016
Buna ziua,
In cadrul perioadei de proba inscrisa in CIM angajatorul poate sa dispuna incetarea CIM, insa doar printr-o notificare scrisa (art 31 alin 3 CM), fara preaviz.
Daca nu ati fost instiintata in scris CIM este inca in vigoare.
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Daca concedierea este ilegala ce ar trebui sa fac mai departe? Avand in vedere ca dupa aceasta concediere nu am mai fost in acea unitate care sunt pasii legali de urmat?
Va multumesc pentru raspuns!
Puteti promova o actiune in instanta .
La ITM nu pot rezolva nimic?

Alte discuții în legătură

Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a desfăcut cim ,,de comun acord''. este legal? july01 july01 Angajatorul mi-a desfacut CIM fara cerere, semnatura mea si fara sa primesc o dovada scrisa, este legal? (vezi toată discuția)
Preaviz contract de munca Luces Luces Bun ziua, Astăzi am fost înștiințată de către angajatorul meu că am fost concediată pentru că ”nu pun suflet în munca mea”, ... (vezi toată discuția)
Nou angajat virgil6 virgil6 am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)