avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul de evidenta fiscala

Sunt PFA-activitate cod CAEN 7112, contabilitate in partida simpla. Nu sunt platitoare de TVA, am incasari de la firme platitoare de TVA. Nu am facut achizitii de mijoace fixe in 2017. Am cumparat dela firme ce sunt paltitare de TVA. Am completat registrul de incasari si plati cu tot ce am incasat si ce am cheltuit-cronologic.. Ce trec in Registrul de evidenta contabila: incasarile si platile? Trebuie sa evidentiez TVA-ul platit pentru cheltuieli? Nu am inteles cum trebuie procedat din Ordinul MF nr. 3254/2017. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriana_Stoica , utilizator 15:21, 2 Iulie 2018
In registrul de evidenta fiscala veti trece detaliat valorile care au stat la baza completarii declaratiei unice la final de an, adica ceea ce completati in fosta d200.
Veti trece totalul anual pe categorii de venituri si totalul pe categorii de cheltuieli deductibile total sau limitat. De exemplu total anual al chltuielilor cu materialele consumabile, toal cheltuieli cu carburantul conform bonuri din care total cheltuiala deductibila, total anual al chltuielilor cu comisioanele bancare daca ati folosit contul bancar al pfa pentru diferitele operatiuni de incasare si plata, etc. La finl trageti linie si va rezulta un total anual al cheluielilor deductibile pe care-l veti trece in declaratia unica.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc pentru lamuriri...mi-au fost foarte utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)
Pfa, neplatitor de tva, sistem real, completare d 200 - help! tokiyo tokiyo Buna ziua tuturor, Solicit opiniile dvs. cu privire la urmatoarea situatie: am inceput activitatea ca PFA, traducator, de la 01.09.2010 ( cf. D 220 de la ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)