avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate pune ipoteca pe o parte a capitalului social?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate pune ipoteca pe o parte a capitalului social?

Se poate pune ipoteca pe o parte a capitalului social? Este vorba de un teren adus ca aport la capitalul social. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teo_dora88 , utilizator 23:08, 21 Martie 2006
personal, cred ca da.
Si eu spun ca Juristnet...
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2006
Gabriela Mihai, Avocat
pai sa vedem ce spune codul civil cu privire la ipoteca: Art. 1746. Ipoteca este un drept real asupra imobilelor afectate la plata unei obligatii. de unde rezulta ca se poate pune ipoteca pe acel teren cu conditita ca acesta sa se afle in circuitul civil (sigur se afla). acum tu stii ce fel de ipoteca este: legala sau conventionala.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca legala goplanet goplanet După definiţia dată de Codul Civil, ipoteca este un drept real asupra imobilelor afectate la plata unei obligaţii (art. 1746 Cod Civil). Orice sarcină ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)