avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termică, înlocuire tâmplărie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termică, înlocuire tâmplărie exterioară cu tâmplărie termoizolantă. Obligatoriu sau nu?

Bună ziua, locuiesc in sectorul 4, sos Giurgiului Nr 123, bl 4b. Blocul este cuprins în lista aprobată pentru reabilitarea termică la linia 360. Am avut o vizită astăzi a unui reprezentant al firmei care se ocupă cu montarea tâmplăriei termoizolante care încerca să ne explice că această operațiune este obligatorie. Menționez că am deja tâmplărie termoizolantă și nu tâmplărie exterioară. Cum pot, daca este posibil, contesta aceasta așa zisa obligativitate? Mă interesează căile legale definitorii! Tâmplăria termoizolantă pe care o dețin și care a fost instalată profesional, consider eu că este (deoarece nu am acte de calitate, marcă, eficiență energetică samd ale celor ce se doresc a fi instalate de noi) mai eficientă, mai scumpă și mai calitativă decât cea ce urmează a fi instalată. La cea existentă am 25 ani garanție la feronerie, lucru care cu siguranță nu îmi va fi acordat și la cea nouă. Costurile de achiziție (exceptând costurile de instalare) nu îmi vor fi rambursate cu siguranță. Opțiunile pe care le au geamurile cu deschidere (batant sau oscilo-batant, plasa insecte, jaluzele) nu vor fi transferate la cele noi și sunt considerate că și extra opțiuni contra cost pe loc la prețuri exorbitante. Nu pot sa iau în considerare costurile lucrărilor de reparație care vor surveni după această schimbare, modul în care teoretic vor demonta tâmplăria existentă care cu siguranță va fi distrusă și irecuperabilă.... Dar totuși, știu clar, că aceasta este proprietatea mea și nu este parte comună a asociației deci nu vad cum ar putea altcineva în afara de proprietar (sau autorizat de acesta) să încerce tăierea sau demontarea acestora, repet, fără acordul meu. Vă rog să mă îndrumați pe cai legale. Vă mulțumesc,
Cristian.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
VwCriss, utilizator
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 23:51, 28 Februarie 2024
Nu va poate oliga nimeni sa va schimbati dvs. tamplaria de la apartamentul proprietate. Nu am auzit de asa ceva. La noi s-au executat astfel de lucrari in tot orasul dar de asa ceva nu am auzit si credeti-ma ca nu stau inchis in casa toata ziua. Ba din contra....... chiar stiu ce se intampla in urbe.
Cine insista cu acest subiect sa va de si temeiul legal. Sunt curios sa-l aflu si eu.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
gigiz, utilizator
Buna Cristian, daca ai 25 de ani garantie poate fi timplarie Trocal cu feronerie Siegenia. Ai cumparat de la Far -Est? Daca nu sint ei si-ti amintesti numele firmei suna-i si-ti pot da documentele pe care nu le mai ai. Am aceiasi problema ca si tine. Primaria mi-a confirmat ca nu sintem obligati sa schimbam daca putem sa dovedim calitatea lor.
Salut Gemal, într-adevăr aceasta este feronerie și firma de unde a fost achiziționat. Am, in mare parte cred, toate documentele necesare doar că de la primărie mi-au confirmat că nu sunt obligat să le schimb pe baza calității acestora ci pe baza lipsei unei autorizații de construcție, autorizație cu care cele noi vin. Deci, din păcate, pierd tot și încep să plătesc. Prima tranșă că sa am low-e este de 3.300 Ron plus 400 Ron 4 plase de țânțari. Restul mi le voi achiziționa pe parcurs. Pe piata liberă, o plasa de țânțari pe dimensiunea unei ferestre costă ~65 Ron cu instalare (~100 Ron /mp) .... După cele discutate cu reprezentantul firmei de termopane, subcontractorul firmei Erbașu, cea care a primit proiectul de reabilitare termică, am aflat, stupefiat, că acesta este un preț foarte mic și că un 200 Ron pe o plasa de țânțari ar fi justificat având în vedere stresul la care îl supun "anumiți" proprietari de apartamente care nu acceptă direct să arunce banii pe astfel de mizerii. I-am transmis condoleanțele mele pentru faptul că s-a angajat la o firma care îl pune să muncească pentru salariul primit. Mda.... Într-un final, am început să plătesc și greul de-abia urmează. Tavan fals, podea falsă, draperii rulou, podea placata cu porțelan... Toate la gunoi și refăcute... Mulțumim guvernului României pe această cale, pentru toate aceste legi și ordonanțe făcute fără niciun interes personal...... Viva România!
(PS) cred că vând repede și o iau la fugă, cat mai departe ...
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
VwCriss, utilizator
Buna dimineata Cristian,

Pt. balcon am inteles ca tb. sa ai autorizatie. Le poti salva pe celelalte si daca-ti lipseste ceva roaga-i pe cei de la Far Est si-ti vor trimite documentele de care mai ai nevoie.
Cauta HCL 175/17.07.17 si 138/31.05.17-modificata in 30.05.18 , sint pe site-ul Primeriei S4 ,si ai sa intelegi mai multe.
Zilele trecute m-am gindit pt. prima oara ca ar fi bine sa-mi caut o locuinta in alta parte dar nu stiu daca rezolv mare lucru cu asta.
Este f. dureros ce se itimpla.
Sanatate
Salut Gemal, supărarea mea era că am numai balcon pe toată lungimea apartamentului :). Apartament pe colt, balconul mare (sufragerie și 2 dormitoare) desfășurat are: 1m/11m/4m/1m tot pe 2,5m înălțime) și balconul mic (bucătărie) lungime 3,6m pe 2,5m înălțime. Măsurile sunt rotunjire. Am schimbat de sus până jos tot, adică geam in partea superioară și panel in partea inferioară. Am dat tot ce era vechi jos până la placa de beton. Mi-a mai rămas expus doar peretele de la baie care este singurul cu un gol de fereastră de 60/60cm. De acesta nu au spus nimic dar și acesta a fost modificat și va rămâne așa cum este. Am redus golul de fereastră la 40/60 cm din care 20cm reprezintă cărămizi de sticlă Granada și 20cm termopan oscilo. In spațiul de 20 pe care l-am redus am ventilația de la cabina de duș :). Ferestrele de termopan in interiorul balconului mare, care dau spre dormitoare și sufragerie, nu fac obiectul unei schimbări și prin urmare rămân cu ele. Acelea oricum sunt Gealan și nu le-am achiziționat eu ci le-am"moștenit cu apartamentul.

Alte discuții în legătură

De ce ni se refuza schimbarea termopanelor? Mirci Mirci Buna ziua. Am o mare problema si apelez la dvs. pentru a o rezolva cat mai urgent. Blocul in care locuiesc (in sectorul 3) a fost reabilitat termic cu trei ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica - modificare termopane balcon alsammud alsammud Buna seara, S-a inceput reabilitarea termica a blocului in care locuiesc. Din ce am auzit, costul este suportat integral de primarie. Atunci cand cei care ... (vezi toată discuția)