Bună ziua, locuiesc in sectorul 4, sos Giurgiului Nr 123, bl 4b. Blocul este cuprins în lista aprobată pentru reabilitarea termică la linia 360. Am avut o vizită astăzi a unui reprezentant al firmei care se ocupă cu montarea tâmplăriei termoizolante care încerca să ne explice că această operațiune este obligatorie. Menționez că am deja tâmplărie termoizolantă și nu tâmplărie exterioară. Cum pot, daca este posibil, contesta aceasta așa zisa obligativitate? Mă interesează căile legale definitorii! Tâmplăria termoizolantă pe care o dețin și care a fost instalată profesional, consider eu că este (deoarece nu am acte de calitate, marcă, eficiență energetică samd ale celor ce se doresc a fi instalate de noi) mai eficientă, mai scumpă și mai calitativă decât cea ce urmează a fi instalată. La cea existentă am 25 ani garanție la feronerie, lucru care cu siguranță nu îmi va fi acordat și la cea nouă. Costurile de achiziție (exceptând costurile de instalare) nu îmi vor fi rambursate cu siguranță. Opțiunile pe care le au geamurile cu deschidere (batant sau oscilo-batant, plasa insecte, jaluzele) nu vor fi transferate la cele noi și sunt considerate că și extra opțiuni contra cost pe loc la prețuri exorbitante. Nu pot sa iau în considerare costurile lucrărilor de reparație care vor surveni după această schimbare, modul în care teoretic vor demonta tâmplăria existentă care cu siguranță va fi distrusă și irecuperabilă.... Dar totuși, știu clar, că aceasta este proprietatea mea și nu este parte comună a asociației deci nu vad cum ar putea altcineva în afara de proprietar (sau autorizat de acesta) să încerce tăierea sau demontarea acestora, repet, fără acordul meu. Vă rog să mă îndrumați pe cai legale. Vă mulțumesc,
Cristian.
Am vorbit astazi cu cineva care a spus ca a fost intrebat daca doreste sa-i fie schimbate ferestrele si balconul la reabilitare si domnul a spus nu, pt. ca erau bune si nu aveau de ca sa fie schimbate. Cei de la reabilitare au respectat dorinta domnului si au izolat fara sa schimbe nimic. Nici o autorizatie!!!!!!!! Dar vorbim de sectorul 1.
Ar trebui sa te duci cu documentele pe care le ai in audienta la Primarul sectorului 4 si sa-ti sustii punctul de vedere. Toti oamenii care si-au inchis balcoanele nu au autorizatii!!! De ce sa nu-ti acorde o sansa si sa nu incerce sa te ajute. Si pe urma sint banii tai. Sa ti-i deconteze!
Cauta cele 2 HCL despre care ti-am scris si citeste cu atentie- sint un mare "+" la sustinere pt. ca ai sa vezi de unde vin banii pt. reabilitare.
Buna ziua. Observ ca exista probleme total opuse in legatura cu schimbarea termopanelor. Unora li se impune schimbarea lor, desi cele pe care le au sunt bune, iar altora (mie, de exemplu) mi s-a refuzat schimbarea termopanelor pe motiv ca la data reabilitarii erau bune.
Nu inteleg logica. Legislatia nu este aceeasi pentru toti?
Eu locuiesc in sectorul 3 si geamurile de la apartament sunt vechi si probabil slabe calitativ si totusi la reabilitare nu mi le-au schimbat. Ce pot face?