Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. Mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț?
Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ani, un copil are 2 ani. In acte, copiii apar ca locuiesc in apartamentul meu (unde am eu buletinul). In realitate, am locuit cu totii intr-un apartament inchiriat de sotul meu. In momentul de fata eu si copiiii locuim la parintii mei. Ce se intampla daca eu doresc sa ma casatoresc in strainatate? Am nevoie de acordul fostului sot pentru a lua copiii cu mine, sa locuiasca impreuna cu mine si cu noul sot? Mentionez ca detin procura notariala de la fostul sot care imi permite sa scot copiii din tara, valabila pana in 2021.
Dv. aveti acordul fostului sot sa iesiti din tara cu copiii, nu sa va stabiliti domiciliul in alta tara impreuna cu ei. Daca plecati fara a avea acest acord Regulamentul UE stableste ca daca un parinte se stabileste cu copiii in alta tara fara acordul celuilalt parinte se numeste "sustragere internationala de minor"nu rapire. Un parinte nu isi poate rapi propriul copil. Si da aceasta actiune este o infractiune si este perseguibila in justitie, Incercati sa discutati cu tatal , sa faceti un acord in caz contrar numai o actiune in justitie poate solutiona cazul.Nu inseamna ca judecatorul va admite, trebuie motivata foarte bine si tinut cont de interesul minorilor si de legatura lor cu tatal lor.
Binele suprem al copiilor ce provin din familii divortate este sa tina legatura si sa poata avea o relatie cu tatal. Binele lor nu este ca mama sa se recasatoreasca departe de celalalt parinte. Acesta este binele dvs, in nici un caz al copiilor, chiar daca nu vi se pare asa, la o prima vedere.
Analizati alaturi de un psiholog si veti intelege cu adevarat cate traume se pot naste in copii care nu au raporturi cu ambii parinti, cu bunicii si alte rude de sange. Sper sa luati decizia corecta. Succes!
Daca tatal era in situatia dvs v-ar fi convenit ca el sa pkece la alta femeie in UE fara acordul dvs?si sa va vedeti copiii odata pe an?sunt sigur ca nu!
Atunci daca nu va convine nu faceti asta.Ganditi-va la copiii dvs , la prietenii lor, la familie, la tatal copiilor dvs.
DVS va puteti duce unde vreti dar copiii nu au nici o vina.Daca pkecati la munca era alta discutie, plecati fara copii, dar dvs plecati dupa alt barbat si el ce vina are sa si vada copii odata pe an sau poate la 3 ani?plecati unde vreti dar asigurati prigramul de relatii personale din banii dvs, platiti avion copiilor la 14 zile, la vacante si sarbatori ca tatalui sa nu i fie ingradit dreptul de a-si creste si educa proprii copii.
Nu cred ca se poate pune problema in acest mod. Sa nu transformam dreptul la viata personala intr-o vina. Schimbarile in viata unui copil pot fi si benefice, o alta lume, o alta tara, prieteni noi, un alt sistem scolar, deci nu-i "legam de glie" ca asa am auzit acum 100 de ani. Unde scrie ca daca pleci la munca trebuie sa-ti lasi copiii in tara. Frustrarea de ambele parti este si mai mare. D-na a intrebat din punt de vedere legal, alte consideratii sunt neavenite. Deci incercati un acord cu tatal, in caz contrar mergeti in instanta, dreptul la vizita poate fi convenit si de parti tip: in loc de 1-2 week-enduri pe luna, 3 luni de vacanta vara, etc. Daca exista bunavointa si cu adevarat dorinta ca minorii sa traiasca intr-un climat calm si de intelegere, solutiile se gasesc fara ca sa se distruga viata nimanui.