avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. Mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț?

Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ani, un copil are 2 ani. In acte, copiii apar ca locuiesc in apartamentul meu (unde am eu buletinul). In realitate, am locuit cu totii intr-un apartament inchiriat de sotul meu. In momentul de fata eu si copiiii locuim la parintii mei. Ce se intampla daca eu doresc sa ma casatoresc in strainatate? Am nevoie de acordul fostului sot pentru a lua copiii cu mine, sa locuiasca impreuna cu mine si cu noul sot? Mentionez ca detin procura notariala de la fostul sot care imi permite sa scot copiii din tara, valabila pana in 2021.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 08:19, 19 Iulie 2018
plecati unde vreti dar asigurati prigramul de relatii personale din banii dvs, platiti avion copiilor la 14 zile, la vacante si sarbatori ca tatalui sa nu i fie ingradit dreptul de a-si creste si educa proprii copii.

Zau? Dar ce copilul se aduce pe platou celuilalat parinte?
Cata vreme legea nu interzice mamei sa plece din tara cu copiii e libera sa o faca. Daca tatal nu-si da acordul, mama se poate adresa instantei sa-i suplineasca acordul. Daca instanta incuviinteaza, instanta de locul unde se vor afla atunci minorii, va dispune, la cererea tatalui, asupra unui program de vizitare. Cu acea ocazie tatal va putea solicita ca deplasarile tatalui sa se faca pe cheltuiala mamei. Instanta va incuviinta sau nu aceasta solicitare. Doar ca instantele din strainatate nu sunt la fel de tolerante ca cele de la noi cu modelul "tata parazit", platitor de 200 de lei pensie.
Sa nu confundam dreptul la viata personala cu plecare la munca in strainatate.Dna nu a spus plec cu copii in strainatate ca am gasit un loc de munca mai bun mai bine platit, plec pentru viitorul copiilor mei, ca sa duca o viata mai buna, sa pot investii in ei, plec pentru bunastarea lor, doamna pleaca in strainatate ca sa ” se casatoreasca si sa stea cu noul sot”.

Instanta va intelege ca placerile nu se fac pe banii celuilalt parinte, pentru ca nici invers nu ar fi convenit nimanul ca tatal , daca avea copii la el, sa-i transmita doamnei, mi-a gasit ”o sotie” in strainatate o suedeza blonda, ma duc sa ma insor in alta tara prin Canada de exemplu si daca vrei sa-ti vezi copiii platesteti la 14 zile cate 2 avioane si stai la hotel, daca nu sa fii sanatoasa........
Interesul copii lor este sa creasca alaturi de ambii parinti, iar placerile ”carnale” ale fiecaruia sa fie indeplinite fara sa afecteze dreptul copiilor de a creste langa ambii parinti.Doamna daca vrea sa se casatoreasca si in Tanzania sa o faca, dar programul de relatii personale nu trebuie afectat in nici un fel, pentru ca acei copii au dreptul sa creasca langa tata macar atat cat a decis instanta, apoi tatal are acest drept, caci o decizie si hotarare judecatoreasca nu este optionala sau doar sugestiva, este executorie.Mai mult aici e vb de copii, carora le este incalcat dreptul de a trai si cu tatal.

Deci doamna maritati-va in ce tara vreti dvs in asa fel incat programul de relatii personale copii-tata sa nu sufere nici o modificare, sau plecati cu copii dar faceti o intelegere cu tatal, poate un schimb de program astfel incat perioada de relatii personale sa fie aceiasi sau chiar mai mare cu tatal iar cheltuielile de transport sa nu le plateasca el ca nu are nici o vina ca dvs ”vreti sa va maritati cu altcineva in alta tara”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Vacanta cu minorul neautorizata taticul taticul Stimati consilieri, urmaresc forumul cu dreptul familiei, cam de 1 an de zile, si pentru ca va apreciez parerile france si pertinente pe care le-ati ... (vezi toată discuția)