avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde se poate reclama instigarea la violență asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde se poate reclama instigarea la violență asupra minorilor, în spațiul public?

Pe pagina pastorului Pastorul Cristian Bărbosu, de la biserica Harvest Arad, predică despre metodele de disciplinare a copiilor, plecând de la premisa că orice copil e „virusat de păcat”: „Pruncii tăi or fi ei lumina ochilor tăi, dar fiecare copil născut pe Terra e virusat de păcat. Asta înseamnă că are o natură care e rebelă nu numai faţă de Dumnezeu, ci şi faţă de părinţi şi de ascultare. Virusul acesta al manipulării îl au şi ei. Şi te vor testa la maxim, fiindcă vor găsi căi şi justificări posibile să evite orice regulă sau pedeapsă.”

Dintre metodele de disciplinare nu lipseşte nici pedeapsa corporală:
„Şi, nu în ultimul rând, o ultimă formă, cea mai controversată dintre toate: nuiaua sau, pentru unii, lingura de lemn sau cureaua. Pedeapsa corporală.
Pe de o parte, o metodă controversată, fiindcă, pe bună dreptate, sunt părinţi care abuzează, agresează fizic copiii cu violenţă, ceea ce nu-i nici biblic, nu-i nici sănătos. Pe de altă parte, există trendul acesta de a elimina pedeapsa corporală în totalitate. Ei, abuzurile nu pot nega aspectul benefic al pedepsei corporale, care, atunci când e făcută cu înţelepciune şi stăpânire de sine, aduce rod. Proverbe 13, versetul 24: «Cine cruţă nuiaua urăşte pe fiul său, dar cine îl iubeşte îl pedepseşte îndată». Proverbe 29, 15: «Nuiaua şi certarea dau înţelepciune, dar copilul lăsat de capul lui face de ruşine mamei sale».”

[ link extern ] /

Minutele 44-59.

Mi se pare flagrant instigare la rele tratamente aplicate minorului. Carei instituții se poate sesiza așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Coffemara , utilizator 14:49, 5 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac cu un minor scapat de sub control? nicoleta1-9 nicoleta1-9 Buna ziua! sunt mama singura,mi-am crescut fata in conditii absolut normale,m-am asigurat sa nu ii lipseasca hrana ,un acoperis deasupra capulu . nu am ... (vezi toată discuția)