avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și respectă programul de vizită solicitat și obținut 100% cum a dorit?

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt a reclama tatal copilului care nu-si respecta programul de vizita(cate doua ore,in fiecare sambata si duminica a lunii).Sau nu poate fi reclamat ...el avand dreptul la vizita...dar nu si obligatia de a respecta programul?Mentionez ca deja am fost reclamata pt faptul ca o singura data nu m-a gasit la domiciliu...desi stia unde ne poate gasi chiar de la fiul sau.(9 ani), iar el trei saptamani nu s-a prezentat.Pot notifica la notar zilele in care nu se prezinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 19:01, 16 Iulie 2018
Nu, nu poate sa ia copilul cu forta insa suma maxima pe care o puteti primi pe zi ca penalizare e 1000. Pana acum din ce stiu eu nu s-a dat suma maxima insa sa nu gasiti o instanta intr-o dispozitie mai proasta, totul depinde de cum se trezeste judele in ziua respectiva, ca poate sa gaseasca o chichita si sa nu platiti nimic sau poate se cearta cu sotia si va treziti cu 1000 ron pe zi. Daca aveti bunuri pe numele dumneavoastra ori trimiteti copilul asa rar cand vine tatal ori sunteti buna de plata.
Tatal are program cu luat copilul peste noapte sau doar cateva ore ziua?
Nu ati primit citatie de la executor sa va prezentati cu copilul la data si ora? Pentru ca daca s-a consemnat refuzul minorului va fi introdus automat la consiliere.
Deci, va sfatuiesc ca si domnul de mai sus, sa semnalati mereu cand nu vine la vizita si sa aveti mereu martori.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
When, utilizator
Am primit somatie să respect programul de vizita și să achit suma de 795 ron.Atat și în cazul în care nu respect ,se merge mai departe .
Tatăl are program în fiecare sâmbătă și duminică a saptamanii ,cate doua ore ,de la 15:00 la 17:00 , cu luare din domiciliu.Iar în vacante ,cate o săptămână.
Pe numele meu am apartamentul în care locuim.
Iar ca martor - poate fi considerată și mama mea?
Vă mulțumesc din suflet!
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
ContSters455420, utilizator
Vedeți sa nu ajunga sa va vândă casa la licitație publică.
La 500 lei pe zi ajungeți la o suma considerabilă si riscati sa va pierdeți casa.
Puteti sta linistita daca credeti ca o sa renunte la bani...de9arece altfel e foarte complicată situatia.
Sper sa aveti avocat foarte experimentat.
Va multumesc pt rabdare si sfaturi! Sincer ,dupa cate mi-ati spus,cred ca este mai bine sa nu pun gaz pe foc si sa astept ,sa am rabdare... sa respect programul ,sa fiu prezenta acasa in fiecare sfarsit de saptamana,chiar daca el nu apare si nici nu anunta ca va lipsi.
Sau ...o a doua varianta ...sa gasesc un avocat nu experimentat...foarte experimentat.

Eu nu am zis sa il lăsați să va sicaneze.
Ori il faceti sa respecte programul ori găsiți o modalitate de intelegere cu el.
Avocatul poate avea idei în acest sens.
Dacă vrea sa respecte programul este însă indicat sa il lăsați...
Avocatul dvs. poate sti cel mai bine ce vreti exact...si in functie de acest aspect se poate si acționa...
Pot fi lungi discuțiile pe aceasta tema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)