avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:20, 4 Noiembrie 2009
Inaintati actiunea de divort.Odata cu formularea actiunea de divort se pot face si cererei conexe cum ar fi încredinţarea copiilor rezultaţi din căsătorie, obligarea celuilalt soţ la plata unei pensii de întreţinere, stabilirea unui program de vizită etc.
Taxă de timbru este de 39 lei şi timbre judiciare în valoare de 0,3 lei.
Instanta competenta este instanta ultimului domiciliu comun al sotilor, daca cel putin unul dintre soti mai locuieste in circumscriptia acelei Judecatorii.
Luati legatura cu un avocat si se va ocupa el de tot:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divorþul fãrã acord intre soþi Maria Mandru Maria Mandru Vreau sa divortez însă soţul nu este de acord.Avem şi un copil de 1 an.Cum trebuie sa procedez ? Pentru custodia copilului trebuie sa fac cerere?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Divort sunel sunel buna ziua . sunt casatorita de sase ani.. am un copil de doi ani din aceasta casatorie..problema mea ca as dori sa divortez ...nu am pe nimeni altcineva dar ... (vezi toată discuția)