avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... exista hartuirea, discriminarea in codul penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

exista hartuirea, discriminarea in codul penal?

Nu stiu cum am ramas cu impresia in urma celor citite in ultima vreme ca aceste fapte sunt prevazute de codul penal, insa, daca e adevarat, am pierdut informatia.
Care sunt va rog articolele din codul penal, daca exista, ce privesc hartuirea si discriminarea?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 09:17, 4 Noiembrie 2009
Hartuirea nu se regaseste in actualul Cod penal .Iar discriminarea se poate regasi de exemplu, in art. 247 - abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi( crearea unor situatii de inferioritate pe temei de rasa ,nationalitate, religie, limba, etc) . Fapta insa este una cu subiect activ calificat, respectiv functionarul public.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este o agenţie a Guvernului României, formată în 2001 prin HG 1194/2001. Rolul consiliului este combaterea şi sancţionarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc. CNCD-ul interpretează şi aplică legea anti-discriminare din România, şi Consiliul a primit puteri sporite ca parte din amendamentul din 2006 la legea împotriva discriminării.

Din pacate , hartuirea nu este incriminata in actualul Cod Penal.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Directoarea ANES se incadreaza in categoria functionarilor publici din moment ce este platita din buget?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva anes w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost tratat cu neseriozitate de catre ANES si voi face reclamatie in acest sens. Pe scurt, mi s-a specificat ca nu pot luat legatura cu un jurist fiindca a ... (vezi toată discuția)
Cncd este persoana juridica sau are alt statut? justice123 justice123 CNCD poate fi chemat in judecata in contencios administrativ? Se poate face cerere de suspendare a CNCD in baza art. 27 OG 137/2000? [quot](5) La cerere, ... (vezi toată discuția)
Plangere hartuire la locul de munca cindi81 cindi81 Unde pot depune o plangere privind hartuirea pshihica la locul de munca? Si ce legislatie exista privind acest lucru? (vezi toată discuția)