avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesul in apartament.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesul in apartament.

In legea 230/2007 este prevazut ca accesul in apartamentul unui proprietar este posibil cu instiintarea prealabila in termen de 5 zile a acestuia. Noi Asociatia de Proprietari suspectam ca acesta a facut o modificare la instalatia de alimentare cu apa rece din reteaua comuna a blocului motivati fiind de faptul ca indexul pe care-l preda este de maxim 1 metru cub consum la 2 sau chiar trei luni. Intrebarile mele sunt: 1, Ce se intâmpla daca acest proprietar refuza sa accepte vizita pentru verificare a un reprezentant din comisie ? Exista vreo lege prin care in urma refuzului sau sa putem sa-i trecem consumul la paușal ? Noi membrii comisiei desemnate și membrii Comitetului Executiv putem intocmi un P.V. cu martori ca dânsul a refuzat sa permita accesul in apartament pentru verificarea instalatiei comune. Insa mai departe ? ? ?
2, De cate ori putem face aceste verificari nu este stipulat in legea 230/2007. Exista posibilitatea ca el sa accepte vizita - 5 zile ii sunt suficiente pentru a prezenta instalatia in regula (adica sa demoteze smecheria,ștrapul ) dupa care va continua sa ne fure din nou. Avem dreptul legal sa facem acest lucru lunar ? Instiintare si vizita ? Sau ne poate reclama-acționa chiar in instanta pentru abuz sau hartuire ?
Cel mai recent răspuns: euprotopopescu69 , utilizator 07:10, 9 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul nu a prevazut dispozitii pentru situatii speciae singulare
Asociatia de proprietari are dreptul sa aplice disp L nr 230/2007
Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu .
Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.


Atat timp cat proprietarul este contorizat individual si lunar comunica index consum,nu aveti temei legal sa impuneti calcul consum in sistem pausal
Sistemul pausal se aplica in cazul consumatorilor necontorizati sau care din varii motive nu comunica in termenul stabilit index consum periodic
Asociatia de proprietari prin comitetul executiv poate dispune decizie prin care lunar sa se realizeze verificari inspectii ale instalatiilor individuale,decizie care sa fie afisata ala avizierul imobilului
Suplimentar ,proprietarul in discutie poate fi informat oficial ca pentru corecta calculare a cotelor consum individual s-a dispus ca lunar cititea contoarelor sa se realizeze de catre imputernicit al asociatiei de proprietari motiv pentru care proprietarii sunt obligati sa permita accesul in apartament -sub sanctiunea calcularii consumului individual in sistem pausal
Sa inteleg ca nu incalcam nici o lege cu o Hotarâre a Comitetului Executiv al Asociatiei prin care sa-l constrângem pe proprietar sa ne permita accesul in apartament pentru citirea lunara a contoarelor de apa, invocand veridicitatea cantitatilor pe care le declara si in cazul in care refuza, noi - Asociatia de Propretari - sa nu-i luam in considerare consumurile declarate. Astfel, neexistand consumurile, in cazul in care refuza sa permita accesul, avem temei legal sa-l impunem la plata in sistem pausal ? Cum vom calcula consumurile daca dânsul este de rea credinta si nu va permite citirile ? In sistem paușal este același lucru cu estimativ ? Care este legislatia in vigoare care reglementeaza astfel de situatii ? Acest proprietar are centrala termica de apartament si deci este extrem de putin cat declara - un total de 1m cub de apa rece la doua sau chiar trei luni - tinând cont si de faptul ca foloseste apa rece pentru prepararea apei calde si incarcarea instalatiei de incalzire pe timp de iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)