avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... spatiu care este protejat ca monument istoric - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

spatiu care este protejat ca monument istoric - cuantum prejudiciu /despagubiri ?

Buna dimineata !

Va rugam sa ne ajutati cu un sfat, cum ar trebui sa se procedeze in urmatoarea situatie:
- intrucat o persoana fizica a construit /ridicat un monument funerar in cimitirul satesc, fara aprobari si fara autorizatie intr-un spatiu care este protejat ca monument istoric, Politia i-a facut Dosar penal.
- Politia a spus ca institutia care este un spatiu care este protejat ca monument istoric a fost afectata ca imagine si ca va trebui sa se constituie parte civila vatamata. Monumentul funerar nu este pe terenul institutiei ...
Va rugam sa ne spuneti:
1. - orice persoana /cetatean al satului nu mai poate sa isi faca un mormant ?
2. - institutia sa se constituie parte vatamata in acel Dosar penal ?
3. - pentru afectare imagine, cat ar putea sa ceara ca despagubiri institutia ? Exista undeva un calcul /un plafon care poate fi cerut ca prejudiciu ?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 09:59, 10 Iulie 2018
Nimeni nu are voie sa-si faca mormant fara aprobarea celor care au caderea sa aprobe acest lucru (de obicei administratia cimitirului, dar legea bate administratia cimitirului).
Ma puteti ajuta va rog frumos
si cu un raspuns la celelalte probleme ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează prejudiciul pentru afectarea imaginii unei instituții publice ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - cum se calculeaza - prejudiciul pentru afectarea imaginii unei institutii publice ? (vezi toată discuția)
Cine va raspunde pt un incident din cimitir? stulara stulara in urma cu 4 saptamani,fratele meu in varsat de 4 ani ,aflandu-se la o inmormantare impreuna cu parintii,s-a ''accidentat'' in urma desprinderii unei pietre ... (vezi toată discuția)
Cum luam legatura cu concesionarul unui loc de veci? catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea rugaminte, in care cred ca este nevoie de experienta unui avocat. Nu, nu s-a intamplat nimic rau, nu ... (vezi toată discuția)