avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara teren - apartament cumparat cu legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara teren - apartament cumparat cu legea 112/1995

Buna seara,

Am o intrebare: am un apartament pe care l-am cumparat in 2011 de la AFI prin legea 112/1995. I-am facut intabulare si cadastru, iar in extrasul de carte funciara al imobilului apare in tabel si cota teren (ex 515/100).
De asemenea, in contractul VC dintre AFI si mine, apartamentul imi este vandut cu cota indiviza si teren aferent constructiei (5.15 mp)
Vreau sa vand apartamentul, iar cei de la banca caruia cumpara, mi-au cerut si un extras de cf pe teren. Notarul a cerut unul, dar acolo apare doar statul roman ca proprietar (si mai apar 2 vecini care au intabulat terenul).
Numele meu nu apare si am inteles ca nici nu pot cere un titlu de proprietate pe teren intrucat nu mi se aplica legea 18/1991, pentru ca apartamentelor cumparate prin legea 112 le-a fost vandut si dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiei.
Intrebarea mea e urmatoare: e vreo greseala la cadastru? trebuia sa apar acolo? sau e de ajuns faptul ca cota de teren apare in cf al imobilului. Mentionez ca in cf al imobilului nu se mentioneaza daca terenul e in folosinta sau in proprietate (doar in contractul meu de VC cu AFI).

mersi:)
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:46, 10 Iulie 2018
Cereti rectificarea cartii funciare a terenului, respectiv intabularea dvs ca si coproprietar. In baza contractului, ati cumparat de la stat si cota parte din teren, deci ar trebui sa apareti ca si coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere in cartea funciara boghy09 boghy09 Buna ziua, va rog daca stie cineva, atunci cand cumperi un imobil, esti trecut automat in cartea funciara? Cea ce as dori sa stiu mai exact, apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)
Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)