avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda cumparaturi online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda cumparaturi online

Buna ziua , am si eu o nelămurire referitoare la cumpărăturile online de pe site-uri din afara tari, problema sta in felul următor ..
Eu am făcut account pe site-ul respectiv cu datele mele personale adresa etc , că altfel nu poți cumpăra și am comandat mai multe produse de la așa zisi vînzători de pe acel site de tip platforma marketing dar observ că ,pina acum coletele care trebuia să ajungă la mine ajung in Romania in diferite zone ale țării ...am făcut legătura că ceva nu este ok pe acel site și sunt numai indivizi infiltrați care au conturi false cu diferite nume și adrese că ei de fapt urmăresc să îți fure datele personale și datele cardului si isi cumpără produse din banii mei din comenzile făcute de mine dar își cumpără pt el și Nr de track al comenzii lui mi-l da mie sa văd că va ajunge in Romania dar de fapt nu va ajunge la adresa mea și va ajunge la alte adrese ..Site-ul nu cere o verificare anume daca vrei să îți faci account ca și vînzător, doar că trebuie să se potrivească detaliile care le pui cu cele ale cardului bancar respectiv numărului de telefon unde ei trimet un pin pt verificare de aici am dedus că pe acel site șint numai indivizi din România infiltrați eu facindumi un cont de Facebook în aceeași perioadă , cont care vreo luna nu m-am putut loga și cînd m-am logat era un om care avea la prieteni vreo 50 indivizi de prin toate țările împrăștiați și tare dubioși ....am pierdut 500 de dolari pe site-ul asta crezind că totuși e adevărat lucruri de firma și ieftine dar îmi dau seama că am fost păcălit , întrebarea e cum as putea sau ce as putea sa fac că cineva sa se sesizeze eu avind email cu dovada comenzi făcute online trackul number tranzactile înregistrate pe contul meu la banca etc .....că șa fie luați sub supraveghere că în cazul cînd vine sa ridice coletul sa pună mîna pe ei că ăștia sunt multi și cu astea se ocupă pe internet fac frauda ..mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:08, 15 Iulie 2018
Nu prea reiese clar ce s-a intamplat. In orice caz, daca au disparut bani din cont/de pe card faceti plangere la Politie, pe urma anuntati banca si le dati copie dupa plangerea penala. Daca va refereriti la un magazin ca wish.com sau Aliexpress, dureaza ceva mai mult pana ajung produsele, sunt trimise din China si poate dura si o luna pana vine curierul cu ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii online cristiicta cristiicta Buna seara . am cumparat cateva produse ( vanzatori diferiti ) de pe un site chinezesc (aliexpress) sper ca am voie sa ii spun numele. fiecare colet in parte ... (vezi toată discuția)
Colet furat ellakosta ellakosta Am comandat un produs din afara tarii, platit cand s-a facut comanda. Am primit un tracking number. Dupa o luna si jumatate, timp in care produsul s-a plimbat ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)