avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pentru ce se bat.................?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pentru ce se bat.................?

Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ Votul pentru "noul Guvern" stau si urmaresc acest circ: aceiasi dresori,aceiasi spectatori apare din cand in cand cate un debutant aruncat in GROAPA CU LEI ,bagat la inaintare pentru a lua suturi din stanga si dreapta , .motive de nemultumire sant o sumedenie;nu sant bani de pensii de salarii,sanatatea e pe ducà cultura a apus de mult,infrastructura nu exista ,NU MAI AVEM NIMIC si totusi ei se lupta inversunat pentru ceva ,Pentru ce se lupta clasa politica ? Desigur cativa vor spune ca sant mereu nemultumit ,stiu asta dar ce nu inteleg este faptul ca ; dupa fiecere BATALIE toti politicieni ies mai puternici nici unul nu vine se declare clar" da am pierdut"ei zic in schimb AM IESIT MAI PUTERNICI poate cu mai multe cotracte pentru clientela politica ,acum sant in joc banii de la FMI pentru a merge inainte ,ar trebuie sa lasam deopate ranchiuna ipocrizia ,manrdria prostului(daca eu nu conduc nici tu nu).EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 22:14, 21 Noiembrie 2009
Clasa politica lupta pentru sine. Este, de fapt, un teatru, care este menita sa justifice salariile demnitarilor.

Eu nu ma astept la nimic de la cineva, care nu se pricepe la nimic, si din aceasta cauza candideaza la post de deputat/senator, ca sa fie platit (cu prioritate, presupun) din banii contribuabililor. Asat este totul.

Cu toate aceste merita sa ne agitam? Nu prea cred ...
miluc a scris:

EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.

Vedeti ca ne molipsim si noi de la cei din conducerea tarii!?
Asa spun si ei ca asteapta un vot pentru Romania. Dar mai sus ati demonstrat ca votul si-l dau pentru ei, nu pentru Romania. Este pentru Romania votul lor doar daca ne gandim ca si ei sunt romani si interesul fiecarui roman formeaza interesul national.
Intelegerile cu FMI si rabdarea lor sunt folosite demagogic de cei de la putere. FMI-ul trateaza cu orice guvern si nu ne obliga sa micsoram veniturile (salariale, pensii, etc), sa marim impozitele, etc. Reprezentantii institutiilor financiare internationale ne-au indemnat (si nu numai pe noi, ci pe orice client sau debitor) sa luam masuri de rentabilizare, de stimulare economica, de cresterea eficientei cheltuielilor bugetare, etc. Priviti cum alte tari micsoreaza taxele si impozitele si colaboreaza cu institutiile financiare internationale.
Circul continua pana cade Basescu. Dar atunci o sa inceapa altul ca vor fugi PDL-istii care pe unde or putea. Atunci sa vedeti migratie de politicieni!
Nu este vorba de "pentru ce se bat" ci "cum se bat". La ora actuala agresivitatea este la limita suportabilitatii( mai lipseste sa trecem la cea fizica)
De ce nu putem sa intelegem ca lupta politica pentru putere este fireasca. Cineva trebuie sa conduca si nu cred ca vrem sa revenim la o conducere unica fara lupta.
In situatia de fata sunt de partea coalitiei ad-hoc. "Incapatanarea" parlamentarilor de a nu ceda este- dincolo de conjuctura electorala- o aparare a regulilor democratice.
Nu cred ca li se poate reprosa circul. In lumea asta nu este asa mare tragedie caderea unui guvern si inlocuirea cu altul. Este o miscare politica normala in anumite situatii( destule similare cu situatia in care ne aflam). Formarea unui guvern dureaza. Au fost situatii in care negocierile au durat luni de zile si nu s- a agitat nimeni ca ar fi contrar intereselor tarii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Am intrat si noi in febra alegerilor si deh!..."ca tot romanul impartial" tinem cu unii sau cu altii...si in dreapta noastra, discreta, maruntica, europeana moneda ia in greutate si se face dodoloaaaata!!! Si cand ne-om trezi dupa alegeri ca ne-o batea vantul prin buzunare o sa ne-ntrebam inocenti "unde e... iluzile mele.... care le-am avut? / Pam-pam!"
De douajdeani tot construim castele de nisip si ne iluzionam.... Ne-om mai face bine vreodata?
Eu, una, recunosc ca ma invart ca orbetele, fara rost si fara tinta. Ba am una, sa nu raman fara paine pe masa!
Prostia politica... impotriva propriilor ei purtatori...

In mlastinile politicii romanesti, in malul depus in cei 20 de ani, s-au dezvoltat si au crescut monstri politici ostili democratiei si tarii. Razboiul politic total, cu larga participare a presei, a degajat criza politica care se pare ca a inceput sa miste malul din adancuri. Cu cat va fii mai prelungita criza politica cu atat mai sigur monstrii vor iesii la suprafata. Dovada este furnizata de disperarea cu care aceasta clasa politica incearca sa lege atat criza politica cat si criza de guvern de persoana actualului presedinte Traian Basescu, incercand sa sugereze ca rezolvarea acestora (crize) se afla in alta parte.
In orgoliul lor, total lipsit de valente logice si practice, calca in picioare valori net superioare lor, prin refuzarea avizului a cel putin doi oameni destul de valorosi in guvernul Croitoru.

Clasa politica... vulturii de pe starvul Romaniei.

Inconstienta, hotia, analfabetismul politic si-au dat inca odata mana pentru a mai pune o piatra pe viitoare morminte. Romania mai respira inca, dar alura de starv se preconizeaza cu fiecare zi. La un pas de faliment, inevitabil datorita pretinsilor conducatori, cu o criza energetica care bate la usa, pandita de "gripa porcina", iarna care bate la usa, inglobata in datorii pana peste cap, asteapta linistita sa-si dea duhul. Numai ei, politicieni, orbiti de lacomie, nu vad acest lucru. Joaca cu vietile noastre se va intoarce atunci impotriva lor. Nu le pot intelege inconstienta decat daca au deja asigurata, undeva departe de Romania muribunda, o alta "Romanie".

Alte discuții în legătură

Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)