avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se face cresterea pentru pesia de urma + pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se face cresterea pentru pesia de urma + pensia de CAP pentru limita de varsta

Mama, incepand din 1992 are pesie de urmas dupa tata de 320 lei, iar pensia dansei pentru limita de varsta este de 450 lei. Pensia de urmas nu a crescut niciodată, în timp ce cea de CAP a crescut.
In luna iulie 2018 pensia de urmaș nu a crescut, iar cea de CAP a crescut cu 10%.
Legea spune ca, începând cu 1 iulie 2018, va creşte pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei. Ori pensia mamei este sub 520 lei.
Cum ar fi trebuit să se facă mărirea?
Menționez că asa se acorda la acea vreme pensia: și de urmaș și de limită de vârstă. NU este o greșeală. Din teama de a nu plăti bani în plus, m-am informat la Casa de pensii si mi s-a spus ca este corect, deoarece, la vremea pensionarii mamei mele se acorda si pensie de urmas, deoarece cele doua pensii erau din sectoare diferite.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:48, 11 Iulie 2018
Nu este nicio greseala.
Indemnizatia minima pentru pensionari se acorda doar atunci cand veniturile totale nu depasesc 640 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate ? Eliana19 Eliana19 Buna ziua Va rog mult spuneti mi cum se calculeaza pensia de invaliditate gr 3 in conditiile: mama mea este nascuta in decembrie 1959 are vechime in munca 6 ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctului de pensie și pensia minima de 520 lei CYBORG CYBORG Buna seara! O doamna de la Casa de Pensii din Bucuresti spunea la televizor ca chiar daca creste punctual de pensie, pensia minima de 400 lei nu va ... (vezi toată discuția)
Pensia minima turlica turlica Buna ziua, Spuneti-mi va rog, care este suma prevazuta pentru pensia minima pe economie... Cu stima, turlica (vezi toată discuția)