avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

buna ziua.mi/au blocat cardul de salar pentru o poprire. Unde trebuie sa ma duc sa il deblochez si cat imi poate oprii din salar.Sunt sofer de tir si am si diurna.Poate sa se atinga si de diurna sau numai de salarul minim?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 22:10, 11 Iulie 2018
Bună ziua,
Cardul vi se va debloca doar după achitarea sumei datorate pentru care vi s-a instituit poprirea. Vi se vor lua sume de bani din tot ce intră pe acel card, fără distincţie.
O zi bună!
diurna imi intra pe alt card ,in euro,am inteles ca poate opri doar pana la a treia parte din salarul in lei care este pe alt card.Diurna insemnand hrana zilnica se poate atinge de ea?cum se poate sa imi opreasca tot salarul ,cu ce traim pana termin poprirea/nu e lege?
Nu va va popri tot salariul, ci lunar cate o suma pana la stingerea debitului. Nu stiu daca 1/3 ca nu stiu ce alte obligatii mai aveti.
Poprirea contului in care intra diurna, teoretic, se poate face. Ar trebui sa verificati la banca daca s-a facut. Se poate contesta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Cont blocat - poprire betty_dumy betty_dumy Buna ziua , sotul meu are datorii la 3 executori .Acestia i-au blocat conturile care le detine. Sotul ia salariul pe card,asa ca a vorbit cu cei 3 executori ... (vezi toată discuția)
Blocare contul bancar pentru ca ai datorii la alta banca sandubogdan sandubogdan azi mi sa blocat contul la banca 1 pentru ca nu am platit ratele la banca 2, din cate stiam, poate sa iti opreasca 30% sau hai 50% din venit, credtitul a fost ... (vezi toată discuția)