avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare

as vrea sa stiu si eu cand pot sa introduc o cerere de reabilitare, daca am fost condamnat in anul 2012 la 2 ani cu suspendare conditionata pe perioada de 4 ani. Ca nu prea inteleg cum spune legea.
Buna ziua,
Formularea este vaga, date insuficiente, dar va voi raspunde general: teoretic puteti introduce cerere de constatare a intervenirii reabilitarii de drept intemeiata pe art.86 vechiul cod penal. In cazul in care cererea vi se respinge, asteptati implinirea celor 3 ani calculati de la finalul termenului de incercare. Termenul de incercare se calculeaza pe ani, adica 4 ani in cazul dv., de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Dacă nu ati săvârşit nicio infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, a intervenit reabilitarea de drept.
Mergeti sa scoateti cazierul, nu cred ca mai apare ceva acum.
Daca mai apare, puteti formula o cerere de rectificarea a datelor înscrise direct unităţii de poliţie care a emis certificatul de cazier judiciar.
Cererea de rectificare trebuie motivată şi însoţită de actele doveditoare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Desi reabilitarea intervine de drept in momentul implinirii termenului de incercare, daca nu a fost revocata suspendarea ori savarsita alta infractiune, Serviciul Cazier nu radiaza condamnarea din cazier prevalandu-se de termenul de 3 ani din art.165 Noul Cod Penal, spunand petentilor sa se adreseze instantei pt.a obtine reabilitarea mai devreme, adica conform art. 86 sau 86 ind.6 din Vechiul Cod Penal.
Eu va inteleg punctul dvs de vedere dar ce legatura are art. 156 din NCP? Politistilor trebuie sa le explicati ca in cazul de fata discutam de o hotarare de condamnare la inchisoare si suspendarea conditionata a executarii pedepsei in conditiile art. 81 C.P. din 1969 iar reabilitarea intervine conform art. 15 din LPACP tot in conditiile C.p. din 1969.




Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept sau judecatoreasca Emil73 Emil73 Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva care mi-a dat o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu aplicarea art 81 c.pen. ( 1969) markoM markoM Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare:in data de 09.09.2013 am avut o sentinta definitiva de condamnare la 6 luni de inchisoare cu suspendare,pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Vali1967 Vali1967 Bună ziua În Noiembrie 2013 am fost condamnat definitiv la 2 (doi) ani cu suspendare și 4 ani de încercare. Conform noului cod penal , mă încadrez în ... (vezi toată discuția)